fbpx

Бъдеща майка мечтае за красива фотосесия в очакване на бебе?

Всяка бъдеща майка мечтае за красива фотосесия за себе си и семейството си

Не е тайна, че всяка бъдеща майка мечтае за красива фотосесия за себе си и семейството си в очакване на чудо. Често за фотографията тя поставя редица важни изисквания, които зависят от това каква атмосфера ще надделее на снимачната площадка и доколко процесът ще бъде приятен за нея, което от своя страна ще се отрази пряко върху качеството на самите фотографии.

Фотосесия за бременни
Фотосесия за бременни жени

Разбира се, истински професионален фотограф може да вземе своя модел красиво дори по средата на мръсен паркинг. Но, като снимате човек, за когото това е първата или втората снимка в живота, е трудно да предизвикате желания спектър от положителни емоции в него, ако сте заобиколени от грешна среда.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Майка мечтае за красива фотосесия

Като правило при избора на местоположение за фотосесия за  бременни се вземат предвид две опции: професионално фото студио или открито.

Нека се опитаме да разберем как се различава  фотосесията в студиото и на улицата и какви капани могат да ви очакват при избора на конкретно място за снимане.

Фотосесия в студио

Безспорно предимство на студийната фотосесия може да се счита за нейния комфорт. Не зависиш от метеорологичните условия и времето на деня. Повечето студия са оборудвани с светкавици, рефлектори и други технически нюанси, за да направят вашите снимки възможно най-качествени.

По правило студийните интериори се създават от професионални дизайнери и отчитат всички нужди на фотографа. Наличието на удобна светла съблекалня ви позволява да създавате всякакви сложности за фотосесията , вариращи от обикновен висококачествен грим и стайлинг, завършващ със сложно боди арт.

Чаят, кафето, свежите списания или телевизор ще ви помогнат да си починете след снимане или да засилите очакванията на съпруга си, докато той чака края на подготовката за снимане от стилиста на бъдещата майка. Важен плюс, особено за бременните жени, е наличието на дамска стая.

Но въпреки разнообразието от положителни страни, фотосесията в студиото има своите недостатъци.

Прочетете и статията за сватбен фотограф в Перник!

Недостатъци на студийна фотосесия

По-специално, вие сте пряко зависими от заетостта на фотостудиото. Колкото по-популярно е студиото и по-новият интериор в него, толкова по-трудно е да намерите свободен прозорец в графика за наемане. Друг момент, който някои могат да считат за отрицателен, е повторението.

Има голям шанс вашите приятели, познати и колеги също да имат снимки в същия интериор. Можете да намерите не много популярно студио и този проблем ще бъде решен, казвате? Изобщо не. По правило дори новооткритите студия веднага привличат вниманието на фотографите, които постоянно търсят нови интересни места за снимане.

И ако студиото не е популярно и има малко издънки в него, тогава, като правило, има причини за това: лоша светлина, неуспешна природа и т.н. Затова изберете студио въз основа на „няма приятел, който някога съм снимал тук“

Друг минус от фотосесията в студиото е ограниченото пространство. По правило дори най-добрите фотостудия, особено интериорните, нямат много големи зали и е просто невъзможно да заснемете наистина динамични сцени поради липса на място.

В допълнение към всички видове цветове / легла / фотьойли, има и стелажи с осветителна техника, различни удължителни кабели, стъпални стълби и други технически устройства, които често трябва да се движите точно по време на снимките.

Фотосесия на открито

За разлика от студийната фотосесия, тук по никакъв начин не сте ограничени от времето. Никой няма да ви прибърза, стрелбата не е длъжна да приключи точно 55 минути след като започне. Можете да изберете всеки удобен ден от седмицата, делнични дни или празници.

Както знаете, бременните жени, особено в по-късните етапи, бързо се уморяват и мястото на фотосесията може да бъде решаващ фактор при избора на антураж за снимка. За да не харчите допълнително енергия и време на пътя, мястото за провеждане  на фотосесия на бременна жена  може да бъде избрано недалеч от дома – най-близкият парк или площад е доста подходящ.

 

Майка мечтае за красива фотосесия
Майка мечтае за красива фотосесия

Майка мечтае за красива фотосесия-  настроение и атмосфера

Фотосесиите на открито са добри по всяко време на годината. Цъфналите ябълкови дървета, буйните цветни лехи, есенните листа или пухкавият сняг ще изглеждат еднакво красиво в рамката и ще придадат на вашето  фотосесия  настроение и атмосфера, с лек акцент върху времето, когато се проведе снимането.

Неограниченото пространство на улицата ще ви позволи да направите много разнообразни снимки. Общи и близки планове, различни игри, бягане, скачане и обикаляне, снопове балони и възхищение на залеза – никое студио няма да ви даде такава възможност.

Съществуват обаче и недостатъци.

Основното в нашия град е, разбира се, времето. Неочакваните валежи могат да доведат до прекъсване на фотосесията и търсене на подслон. През лятото много дискомфорт може да достави горещо, изтощително слънце.

Друг голям проблем е да имаш зрители. Ако решите да снимате в града и дори в почивен ден, тогава бъдете готови, че минувачите ще ви гледат с любопитство. И въпреки че уличните фотосесии в никакъв случай не са нещо екзотично, моделът и фотографът винаги привличат вниманието. Специално бъдете подготвени за това, ако искате да реализирате някакъв интересен образ на изкуството.

Третият нюанс, който често причинява дискомфорт по  време на фотосесии за бременност,  е липсата на съблекалня. Доста е трудно да намерите място на улицата, където да сменяте дрехите, така че често стрелбата е ограничена само до един начин.

Ако решите да използвате услугите на гримьор преди фотосесия, тогава ще трябва предварително да помислите къде точно ще бъдете боядисани и ще направите косата си. На улицата, особено в студено време, може да е трудно да седите един час, докато се гримирате, и ще трябва да забравите за красивите къдрици при липса на цокли, в които можете да залепите кърлинг.

Вижте статията и за професионален сватбен фотограф!

В тази статия се опитах да опиша най-пълно всички плюсове и минуси при избора на място за снимане и се надявам да ви помогне да изберете къде да проведете фотосесия за бременни жени.

Искате да се снимате преди да родите,вие сте майка, която мечтае за красива фотосесия, за да запазите хубавите моменти преди раждането, свържете се с нас!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *