fbpx
сватбена разходка

Идеи за улична фотосесия

Улицата е универсално място за снимки през пролетта и лятото, особено за улична фотосесия. Много от оригиналните идеи, които идват от талантлив сватбен фотограф от време на време, могат да бъдат реализирани само навън. И все пак – толкова много декори, условия и локации, снимащи сортове не присъстват в нито едно, дори и в най-голямото студио.

Местоположение за снимане

Разбира се, първото нещо, за което да вземете решение е вида на местоположението. Зависи от жанра, в който ще се проведе вашата улична фотосесия. Условно бих разделил всички възможни места на улицата на три типа:

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

1. Подземен

Гаражи, изоставени сгради, стени с графити, фабрични квартали – всичко това идеално се вписва в стила на фотосесиите с гръндж. Където е по-чисто – можете да снимате модели на стилети и в къси шорти, те пасват идеално. По-„тъмните“, изоставени зони са подходящи за снимане в стила на градски, пънк, ъндърграунд. Основното е да не стигате твърде далеч, достойни места за заснемане могат да бъдат намерени на няколко блока от историческия център.

2. Градските улици в уличната фотосесия

Ако трябва да снимате градска класика, по-добре е да изберете интересни тесни улици, алеи, булеварди, дворове, кладенци и открити площи. Техните предимства са очевидни:

улична фотосесия
Улична фотосесия
 • Можете да правите страхотни снимки дори на обикновена пейка
 • Много обекти за взаимодействие
 • Бърза промяна на декорите – само за час можете да направите няколко серии за разлика от една друга
 • Снимките изглеждат живи, реални и жизнени.

Динамиката се създава от хора, автомобили, самия ритъм на града, който продължава да живее във фотографии. Истинска магия е да комбинирате статиката на рамката и модела с динамиката на заобикалящото пространство.

3. Парк/ природа

Снимките в парковете традиционно се получават нежни и мечтателни. Има много зеленина и цветя, можете да вземете интересен ъгъл „от земята“, да играете с околната среда. Природата и грижовните ръце на декораторите понякога създават уникални места за снимане. Във всеки голям град можете да намерите поне 10-15 различни паркови места със собствена специална атмосфера за всеки тип снимане. Е, извън града – разнообразието е още по-голямо: от слънчеви полета със сенокоси до мрачни борови гори. Основното е да изберете правилното време и време на деня.

Идеи за сюжети, сценарии за улична фотосесия

Решихте за вида на мястото за снимане? Страхотно, нека да продължим. Сега имаме нужда от ярка идея, която ще позволи на нашата улична фотосесия да избухне от хиляди хора като нея. Може да бъде:

 • Любимия ви герой
 • Пресъздаване на сцена от филм или книга
 • Римейк на известна снимка или картина
 • Исторически фотосесии (ретро, ​​средновековни костюми)

Или може би искате да направите рамки със значение? Това ще ви помогне да отбележите „ Как да създадете фото шедьовър? „.

Ако имате творческа криза – чувствайте се свободни да се вдъхновявате (вдъхновявате, не дублирате) от творбите на други хора, това наистина помага при генерирането на идеи.

Прочетете и статията за сватбен фотограф в Перник!

Изпълнение на идеята

Реализирането на идеята е най-трудната част. Най-добрите реализации се получават, когато всичко е внимателно обмислено. Не забравяйте за:

 • Съответстващо изображение, местоположение и осветление (време на деня)
 • Говорете предварително за грима, дрехите и прическите с вашия гримьор.
 • Не забравяйте да намерите тематични аксесоари
 • Обмислете всички опции за възможни метеорологични условия.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *