fbpx

Снимане на каталог

Създаване на онлайн магазин или каталог на марката

Снимане на каталог и неговото качество имат приоритет при оформянето на образа и имиджа на марката. Създаването на онлайн магазин или каталог на марката, който представя пълната гама от продукти на вашата марка, е невъзможно без професионална фотография за каталога.

Качеството на фотографията е особено важно при създаването на каталози на марки на дрехи, обувки, аксесоари и бижута, тъй като такива каталози не са фокусирани само върху директната реклама и реализирането на маркетинговите цели на марката, но са отговорни преди всичко за създаването на личността, имиджа и атмосферата на марката.

Снимане на каталог. Фотографиране на дрехи

Фотографията на дрехите започва с създаването на концепция, която подробно описва естеството, настроението на бъдещия образ и всяка конкретна колекция, като същевременно е напълно съобразена със стратегията и позиционирането на цялата марка като цяло.

Фотографията на дрехите може да се извършва както на модели, така и на манекени. Снимането по манекен по правило се използва в онлайн магазини или каталози с малки формати, когато е важно бързо да демонстрирате нещо, без да отвличате вниманието на купувача към детайлите и модела.

Снимането по каталог с участието на модели винаги е по-интензивен ресурс, но със сигурност носи плодове. В крайна сметка огромната част от хората възприемат образите целостно. Бъдещите купувачи ще разберат вашата марка много по-дълбоко, пропита с нейния стил и идея, ако видят едно изображение, което включва целия ансамбъл, дрехи, обувки, аксесоари, движение и емоции на лицето на модела.

Модел за каталожна фотография при снимане на каталог

Изборът на модели за фотографиране при снимане на каталог е един от най-отговорните и сложни процеси. Параметрите, чрез които се извършва селекцията, са индивидуални за всеки проект.

Най-често за фотографиране на дрехи се опитват да изберат модели с традиционните правилни европейски черти на лицето, тъй като такъв тип ще бъде еднакво ефективен, независимо от конкретния регионален пазар за дистрибуция на марката.

В зависимост от дрехите се избира височината на модела: дълги рокли, палта, кожени палта, костюми за панталони идеално седят на високи момичета, за снимане на плътно прилепнали или къси неща се препоръчва да изберете модели със средна височина, до 165-170 см.

Такива параметри като обемът на гърдите и бедрата, винаги се определят индивидуално в зависимост от продукта, както и вида и параметрите на останалите модели, участващи в снимането.

Заоблените форми ще бъдат подходящи за каталожно снимане на бельо, докато същият модел в снимачните ризи и поли силно ще изпъкне от другите модели, а потенциалният купувач може да има усещането, че едно и също облекло няма да седи така ефектно върху нея.

Студио и осветление за каталожна фотография

Крайното качество на фотографията и изображението на марката, образувано от каталога, се влияят от обработката на снимките, фона, обкръжението и, разбира се, професионалното осветление.

Затова при избора на фотостудио за бъдеща фотография на дрехи не на последно място фотографът обръща внимание на наличието на необходимото осветително оборудване.

Хора от нашият екип помагат на нашите клиенти при организацията на кастинга, подбора на модели, подбора на помещения, обстановка, осветление, декорации и атрибути за бъдеща каталожна фотография.

Нашите експерти ще предоставят на вашата марка материали с най-високо качество и ще ви помогнат да създадете най-красивия и най-ефективен каталог по отношение на маркетинга, продажбите и управлението на имиджа на марката.