fbpx

Сватбен фотограф в София Студентски град

Добър сватбен фотограф в София Студентски град

Сватбен фотограф в София Студентски град. Как да изберем сватбен фотограф? Това е най-популярният въпрос и отговорите на него не са се променили много през годините. Позволете ми да ви припомня няколко основни правила и да добавя няколко „лайфхака“. Разгледайте и подробната статия за сватбен фотограф в София и как да направим правилният избор!

Основните правила за подбор:

  • услугите на професионалист винаги са скъпи. Ако ви се предлагат „страхотни отстъпки“, трябва да внимавате. Изключение правят дати извън сватбения сезон (например януари или ноември).

Портфолио. Проучете не само онези произведения, които майсторът ви предлага за запознаване, но и неговия уебсайт, Instagram, специализирани портали на сватбени фотографи.

Цена за сватбен фотограф в София Студентски град

Добър знак е наличието на събития на открито. Например, ако сватбен фотограф в София изпълни повечето си поръчки, снимките в близкото и далечното чужбина ще бъдат плюс. Това предполага, че майсторът е толкова добър, че младоженците са готови да похарчат пари и да платят за полета му и да работят далеч от дома.

Комплект фотографско оборудване. Разбира се, доста е трудно да се определи дали фотографът има добър фотоапарат или не, без да е професионалист. Можете да направите това: помолете фотографа да напише името на камерата, обективите и т.н. и се консултирайте с независими експерти дали това оборудване е професионално фотографско оборудване, за което заснемане е по-подходящо. Вижте и статията за фотограф от провинцията в сватбен фотограф в Благоевград!

Телефон на сватбен фотограф в София Студентски град

Можете също така да се запознаете с отзивите за оборудването в мрежата, но не забравяйте, че всяка марка има свои фенове, които изразяват мнението си изключително категорично („Само Nikon!“, „Можете да снимате само с Canon – и не иначе!“ И т.н. .).

Сватбен фотограф в София Студентски град
Сватбен фотограф в София Студентски град

Интервю на фотографа. Обърнете внимание къде фотографът предлага да се срещне, колко време отделя на разговора. Среща в кафене, която „няма да отнеме повече от половин час“, е сигнал за събуждане. Поканата в студиото на майстора, където можете да отделите време да разгледате работата му, да обсъдите всичко до най-малките подробности, да разберете дали ви е удобно с този човек е добро начало. Изборъ на сватбен фотограф е едно от най-добрите неща които можете да направите за вашата сватба и сватбените ви спомени!

Условия за сътрудничество. Договорът, времевата рамка за получаване на снимки и техния брой, възможността за проектиране на сватбен албум или сватбена книга, наличието на асистент – в тази част трябва да получите ясни конкретни отговори, но за всяко ваше „защо?“ и защо?“ фотографът трябва да отговори разумно, ясно и, което е особено важно, спокойно и уверено.

А сега онези много „лайф хакове“ за булката и младоженеца по избор на фотографа.

Професионален сватбен фотограф в София Студентски град

Един от най-популярните начини за намиране на майстор е чрез рецензии. Това е много полезен инструмент, който, когато се използва правилно, ви позволява да намерите перфектния специалист. Докато изучавате отзиви за сватбен фотограф, обърнете внимание:

Ако в акаунта му абсолютно всички отзиви са положителни и те са написани от „юноши“ с едно съобщение, има голяма вероятност тези отзиви да бъдат написани по поръчка. Друг признак от тях е обобщаването на твърдения, липсата на конкретика, наличието на връзки в рецензията, които не са полезни. Вижте сходни статии и как да изберем сватбен фотограф при голяма конкуренция вижте и сватбен фотограф в Пловдив!

Дори безупречно изпълнена сватбена фотосесия може да предизвика критики. Наличието на отрицателни отзиви не е толкова лошо. Тук е важно да се прецени от какво се оплакват клиентите. Ако това е критика като „В неговите снимки станах дебел“ или „Сватбените снимки на сестра ми се получиха красиви, но сватбата ми беше направена ужасно“, не бива да му отдавате голямо значение – това е субективна оценка, която няма нищо общо с качеството на снимките.

Фотограф за кръщене в София Студентски град

Друг е въпросът дали критиката е по същество. Тук е много важно как майсторът реагира на него. Лошо е, ако игнорират или прехвърлят вината върху другите. Добре е да се опитате да разберете ситуацията, да се извините и да предложите решение. Точно това правят професионалистите, може да разгледате и сватбен фотограф във Варна!

Ако отрицателните отзиви са свързани с отказ за сключване на споразумение, в нарушение на условията, струва си да продължите да търсите вашия фотограф. Съществуват и методи, които не са толкова лесни за изпълнение, но като правило те дават най-добри резултати.

 Фотограф за рожден ден в София Студентски град

Попитайте кой фотограф са избрали вашите приятели за сватбата си или за друг повод рожден ден, кръщене, наблюдавайте фотографа на самото събитие и след това оценете резултата от неговата фотография.

Друг вариант е по-скъп, но и много ефективен: поръчайте заснемане на любовна история от няколко фотографи и въз основа на резултатите определете кой фотограф е „ваш“. „Тестването на фотографа в действие“ е скъпо, но бонусът ще бъде вашата абсолютна увереност, че вашите сватбени снимки ще бъдат перфектни.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *