fbpx

Сватбен фотограф в Перник

Как да изберем сватбен фотограф в Перник?

Търсите си сватбен фотограф в Перник и се колебаете кой фотограф да изберете. Ние ще Ви помогнем в избора на сватбен фотограф, доверете ни се. Може да изберете и фотограф за рожден ден и детски рожден ден както и фотограф за кръщене в Перник.

Можете да ни пишете и е-мейл

Това е най-популярният въпрос и отговорите на него не се променят много през годините. Нека ви припомня няколко основни правила и да добавя няколко лайфстайла. 

Сватбен фотограф в Перник

Основни правила за подбор на сватбен фотограф

– Професионалните услуги винаги са скъпи. Ако ви се предлагат „страхотни отстъпки“, трябва да сте предпазливи. Изключение правят дати извън сезона на сватбата (например през януари или ноември). 

– портфолио. Изучавайте не само творбите, които майсторът ви предлага за преглед, но и неговия уебсайт, Instagram и специализирани портали на сватбени фотографи. 

Добър знак е наличието на офсайтови събития. Например, ако сватбен фотограф в Новосибирск изпълни по-голямата част от поръчките си, снимането в близко и далечно в чужбина ще бъде плюс. Това предполага, че господарят е толкова добър, че младоженците са готови да харчат пари и да плащат за полета му и да работят далеч от дома. 

Добър сватбен фотограф в Перник

– комплект фотографско оборудване. Разбира се, да не бъдеш професионален производител на снимки, да се определи дали фотографът има добър фотоапарат или не е доста трудно. Можете да направите това: помолете фотографа да напише името на камерата, обективите и т.н., и се консултирайте с независими експерти дали това оборудване е професионално фотографско оборудване, за кои снимки е по-подходящо. 

Можете също да се запознаете с прегледите на оборудването в мрежата, но не забравяйте, че всяка марка има свои фенове, които изразяват мнението си много категорично („Само Nikon!“, „Можете да снимате само по Canon – и не иначе!“ И т.н. .).

Цена за сватбен фотограф в Перник

– интервю на фотографа. Обърнете внимание къде фотографът предлага среща, колко време отнема за разговора. Среща в кафене, която „не отнема повече от половин час“ е тревожен сигнал. Поканата в ателието на майстора, където можете да отделите време да разгледа работата му, да обсъдите всичко до най-малкия детайл и да разберете дали ви е приятно с този човек, е добро начало. 

– условия за сътрудничество. Договорът, времето за получаване на снимките и техният брой, възможността за подреждане на сватбен албум или сватбена книга, наличието на асистент – в тази част трябва да получите ясни конкретни отговори и за всеки от вас „защо?“ и за какво?“ фотографът трябва да отговаря разумно, ясно и най-важното, спокойно и уверено.

 И сега същите тези „лайфстайли“ за булката и младоженеца по избор на фотографа. 

Един от най-популярните начини за търсене на фотограф е чрез преглеждане. Това е много полезен инструмент, който при правилна употреба ви позволява да намерите идеалния специалист. Когато изучавате отзиви за работата на сватбен фотограф, моля, обърнете внимание: ,

Професионален свабен фотограф в Перник

– ако в неговия акаунт абсолютно всички отзиви са положителни и са написани от „младши“ с едно съобщение, има голяма вероятност тези рецензии да са написани по поръчка. Друг признак за тях е обобщаването на изявленията, липсата на специфичност, наличието на връзки в рамките на преглед, които не са полезни. 

– дори безупречно изпълнената сватбена фотосесия може да бъде критикувана. Да имаш отрицателни отзиви не е толкова лошо. Важно е да се оцени от какво се оплакват клиентите. Ако това е критика от рода на „Аз се оказах дебел в неговите фотографии“ или „Сватбените снимки на сестра ми се оказаха красиви, но снимах сватбата си ужасно“, не бива да придавате голямо значение на това – това е субективна оценка, която няма нищо общо с качеството на снимките.

 Друго нещо, ако критиката е по същество. Много е важно как майсторът реагира на него. Лошо, ако игнорира или обвинява другите. Е, ако се опитвате да разберете ситуацията, извинете се и предложите решение. Това правят професионалистите. Ако отрицателните отзиви са свързани с отказа за сключване на споразумение, в нарушение на условията, си струва да продължите да търсите своя фотограф. 

Проверката на фотографа в действие

 Все още има методи, които не са толкова лесни за изпълнение, но като правило дават най-добър резултат. Вземете интерес какъв фотограф избра вашите приятели за сватбата си, на самото събитие, наблюдавайте фотографа и след това оценете резултата от неговата фотография. 

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Друг вариант е по-скъп, но и много продуктивен: поръчайте любовна история от няколко фотографи и определете кой фотограф е „ваш“ въз основа на резултатите. „Проверката на фотографа в действие“ е скъпо удоволствие, но абсолютната ви увереност, че сватбените снимки ще бъдат перфектни, ще бъде бонус. Фотограф за рожден ден в Перник и фотограф за рожден ден в Перник.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *