fbpx

Сватбен фотограф в Смолян

Какво да търсите при избора на фотограф за сватба в Смолян?

Търсите своят сватбен фотограф в Смолян? В интернет, който просто не е публикувал статии по тази тема и по принцип всички пишат едно и също: погледнете така, че снимката да ви харесва, добърият сватбен фотограф е отличен психолог, разберете какво оборудване използва, помолете го да покаже пълната серия от сватбени фотосесии и това като …

Всичко изглежда ясно и разбираемо, така че защо толкова често в интернет младоженците не са доволни от сватбените си снимки и какво наистина си струва да обърнете внимание на първо място, когато избирате фотограф за сватба?

Ще ви кажа една голяма тайна: ако не се харесате на снимката, няма да харесате снимките 100%, независимо колко висококачествени са.

Сватбен фотограф в Смолян
Сватбен фотограф в Смолян

Как да избера фотограф?

Така че, ако имате добър приятел, който е любител на фотографията, харесвате как се качвате на негова снимка, не се колебайте да позирате пред него, той знае, че всички ваши гости се чувстват свободни да го поканят на вашия фотограф, просто се уверете, че изведнъж той не е в сватбения ви ден ще бъдат призовани да работят.

В този случай, 90% ще бъдете доволни от резултата. И определено не се нуждаете от следната информация)))

И ако нямате такъв приятел, все пак трябва да извършите търсенето. И отново се връщаме към това, на което да обърнем внимание:

На първо място, бъдещият ви фотограф трябва да има поне минимален опит като фотограф и особено на сватби.

Опит на сватбен фотограф

Нека обясня: това трябва да е човек, който няма да вдигне фотоапарат за първи път в живота си – професионалното фото оборудване работи малко по-различно от смартфон или сапун, професионалното оборудване няма автоматичен режим, така че това също трябва да бъде „подредено“ малко.


И още един нюанс: имате нужда от опита от снимките на сватба. По време на сватбения ден има много събития, места за снимане, времето постоянно се променя. осветление, степента на опиянение на гостите ……. ситуацията ще ви кажа така, особено от навик, не съм виждал повече от една сватба, в която всичко вървеше според плана.

Фотографът трябва да коригира времето на събитието ви по време на сватбата, да помогне за решаването на възникналите препятствия, успокойте булката, дръжте „пръста на пулса“, бъдете навсякъде по едно и също време и не пречете на останалите вас и гостите си и в същото време изпълнявайте непосредствените си отговорности. В такава среда „креативният човек“ няма нищо общо, осигурява се истерия или нервен срив.

Сватбената фотография в Смолян

Следваща точка: Вашият фотограф трябва да бъде точен човек и за предпочитане сватбената фотография трябва да бъде негова постоянна работа.

Закъснението на фотографа и особено в ритуалната е доста сериозен проблем на сватбата; булката и младоженецът могат да закъснеят (и не е необичайно, че закъсняват), но фотографът трябва да вземе предвид всички възможни закъснения и да пристигне с малко време …

Спешен фотограф по заместване

Приблизително веднъж месечно получавам обаждане по този начин: „По някаква причина фотографа не се чувства добре (температура, без настроение, карани с жена си / съпруг, повикан на работа) не може да бъде на сватбата … „. И това, което се забелязва, всички тези „фотографи“ не са взели аванс.

Хора, ако фотографът живее от фотосесии и това е постоянната му работа, НИКОГА няма да откаже сватбена фотография, единствената причина, поради която не може да дойде, е сериозна контузия, в резултат на която той не може да ходи, и в този случай той ще се опита да намери заместник или, не дай Боже, смърт. НЯМА други причини !!!!!!!

Ако фотографът не вземе аванс, тогава той не поема отговорност за снимането на вашата сватба … Направете изводи!

И сега най-важното: как да изберем фотограф

И сега най-важното: как да изберем фотограф, така че сватбените снимки да не ви разочароват? Както казах: ако не харесвате себе си на снимката, тогава и снимката няма да ви хареса. Какво да търсим и защо на снимката може да не харесваме себе си.

Първо: вижте правилно сватбеното портфолио на фотографа,

Обяснявам: почти всички булки обичат да гледат бляскави списания и красиви сватбени снимки, където всички булки и младоженци имат моделен външен вид, представяйки си себе си на мястото си. В този момент вие сами (в повечето случаи) вече сте измамили и вдъхновявали лъжливи надежди.

Моля, обърнете внимание, не фотограф, а вие самите. Позната ситуация: те видяха в каталога великолепна рокля и там моделът на момичето е толкова хубав и тя й подхожда така, така че тя ме устройва, искам това – не мога да помогна, купуваме за големи пари, облечем го, но казва, без да те обиждам не прилича на никого (((И кой е виновен за тази ситуация: шивач или клиент ???

Добър сватбен фотограф в Смолян

Момичета, жени! Ако сте с нормална или леко голяма физика, а бъдещият ви съпруг не е висок Аполон и с леко очертан корем, помолете фотографа да ви покаже сватбени снимки на двойки с подобна физика и разликата във височината и, ако е възможно, във вашата възраст. Според статистиката не моя, възрастта на двойката през 2019 г.: 50% от 30 до 35 години и 30% от 40 и повече.

За съжаление и може би за щастие това, което подхожда на младите мъничета, най-често не подхожда на другите хора. Всеки сватбен фотограф има снимка на двойки с външен вид на модела, помолете да видите тези снимки, след това, като сте получили вашите сватбени снимки, няма да останете разочаровани!

Получаване на снимките

Следващата причина: обикновено не ви харесва как получавате снимките. Тук малко се хвалим: ако такива булки се обръщат към мен, след получаване на снимките им те са приятно (без кавички) изненадани.

Но сериозно, в този случай изберете фотограф с класически поглед към снимката или специализиран в заснемането на репортажи (това е опция за фиксиране на събития, без позиране). Класическата снимка не е развалила никого. А в случай на заснемане на репортажи, главното в „да не си вземеш носа“ и тогава снимките ще ти подхождат)))

Друга причина, поради която може да не харесвате себе си в сватбените снимки. Не знаеш как всъщност изглеждаш. Може да има няколко причини:

Не сте се снимали отдавна , но виждате отражението си само в огледалото. Фактът е отдавна известен и доказан. че в огледалото не виждаме истинския си образ. В интернет има достатъчно информация по този въпрос, така че няма да го повторя. Вие сте в огледалото и в живота – това са две различни изяви …

Любител на селфито

Вие сте любител на селфито . Има две обяснения: първо, независимо от вашия смартфон, във всеки от тях по подразбиране е вградена функцията „подобряване на портрета“ и тази функция няма нищо общо с Photoshop, а просто „замъглява“ лицето, точно както вижда човек зрително увредени (големи -): в далечината, красив, приближете се и шокирайте, кой е?)))))

Втората причина: всички селфита са взети от по-висок ъгъл. Фотографите много добре знаят, че момичетата и жените са украсени с перспектива отгоре, но далеч не винаги е възможно да се стигне до нещо, особено в деловодствата, те веднага ще бъдат изхвърлени … растеж))))

Вие, вашият мозък и вашите близки (тези, които се виждат ежедневно) все още не сте осъзнали как са се променили фигурата ви и външният ви вид. Това е от поредицата „странните деца растат бързо“: за роднините и любимия си все още сте същите, каквито сте били преди, но промени в растежа и размера са настъпили. И все същото „любимото селфи“ и огледалото (което гледате всеки ден) не ви показва истинската картина …

Основни причини

Това са основните причини, поради които може да не харесвате себе си на снимки. следователно, ще бъдете недоволни от всички снимки. Как да избегнете това, но просто обичайте и приемайте себе си, няма нужда да изграждате светска лъвица от себе си, ако не сте.

Но в края на краищата в деня на сватбата наистина искате да се почувствате специални и има изход, да проведете пробна фотосесия, дори за актьори и професионални модели, като за първи път далеч не винаги е възможно да влезете в образа. какво да кажем за нас „смъртни“.

Няма нужда да вярвате в приказки като: добрият фотограф винаги е страхотен психолог. Нито един психолог в една сесия не може да ви помогне да обичате себе си. Разкажете и обсъдете с фотографа вашите желания и предпочитания, професионален фотограф със сигурност ще ви помогне в осъществяването на вашата мечта.

Не можете да скриете „симптомите на болестта“ с фотограф като лекар, само в този случай те могат да ви помогнат.

Щастливи от резултата

Не забравяйте, че сте доволни от резултата: процесът на снимане на снимки трябва да бъде съвместен. Всички работят на фотосесията: и фотографът, и моделите, ако поне един не работи, резултатът може да бъде толкова-така !!!!!

Има още една голяма грешка, когато търсите фотограф, надявайте се на photoshop . Фотограф и, да речем, фотошоп (графичен дизайнер) са различни професии. Фотографът може да бъде страхотен, но без фотошоп и обратно. Решете какви снимки ви трябват, ако това е солиден фотошоп, тогава проверете с фотографа дали прави ретуширане на списание.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Ще кажа сам, че не всички снимки са подходящи за такава обработка, а на сватба, най-често, изобщо не е реалистично да се правят такива снимки (означава средни сватби с разходка, гости, шумен празник и т.н.).

Надяваме сте получили базова информация за избора на сватбен фотограф в Смолян.

Последвайте ни във Фейсбук

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *