fbpx

Сватбен фотограф в Сливен

Търсите добър сватбен фотограф в Сливен

Вие си търсите сватбен фотограф в Сливен, за вашата незабравима сватба. Искате да намерите най-доброто качество на изпълнение и да запаметите всички хубави емоции и моменти от вашата сватба. Ние ще Ви помогнем в избора на най-правиният сватбен фотограф.

Сватбен фотограф в Сливен
Сватбен фотограф в Сливен

Сватбен фотограф, въпроси към сватбения фотограф?

Когато планирате сватба, булката и младоженеца трябва да вземат много отговорни решения – при избора на специалисти, които ще осигурят компетентна организация и снимане на тържествен ден.

Много е лесно да направите грешки и да се объркате, ако нямате ясна представа какво искате да получите в крайна сметка. Има още едно голямо изкушение – да се опитате да решите всички проблеми с избора на изпълнители в рамките на седмица след ангажимента, но импулсивният избор може да бъде скъпа грешка в крайна сметка.

Сватбен фотограф – цена на услугите

Въпросът с цената на услугите също играе важна роля. Невъзможно е еднозначно да се отговори на въпроса какъв дял от бюджета трябва да бъде разпределен, за да се намери добър сватбен фотограф или видеограф . 5, 7 или 10% от цената на цялата сватба за всяка услуга?

Можете да похарчите 10 000 лева за цялата сватба и да наемете сватбен фотограф за целия ден за 1000лв, мислейки, че той със сигурност ще направи висококачествени, вълшебни и стилни снимки за вас. В действителност обаче може да се окаже, че сватбеният фотограф :

А) „Снимки“ портфолиото си в сватбени работилници, където професионални цветя, декоратори, стилисти и модели организират перфектна поетапна сватба за определена сума, но това събитие, като правило, няма нищо общо.

Освен това фотографът може дори да не може да направи и обработи снимката правилно – той ще бъде подканен, показан и модели поставени при необходимост. Какво получаваме в крайна сметка? Разочарование от конфликта Очакване-реалност.

Сватбеният фотограф работи за студио

Б) Той работи в сватбена (или мероприятие) агенция и получава 35-55 лв / час, а останалото е комисионната на агенцията. Не е необходимо да се казва, че за такова плащане изпълнителят няма да се опитва особено да направи нещо незабравимо и прекрасно за вас.

В) Взех назаем работата на други хора за своето портфолио, за рекламни цели и се опитвам да вляза на пазара за сватбени услуги по този начин, като развивам собствено портфолио. Но уменията за стрелба и обработка все още не са необходими!

Не бива да се гоните за евтиност – има и голям шанс да останете без нормални снимки в сватбения албум. Тъй като има няколко категории сватбени фотографи и видеографи:

Качество на професионалиста

Първият се фокусира не върху качеството на работа, а върху някои от техните цели – да се запознаят с нови приятели (например да търсят вашата сродна душа), да работят в портфолио (начинаещи), да се хранят, пият и да се забавляват (да, има такива!),

Или просто правете пари през уикенда (като правило такива изпълнители работят някъде в делничните дни, а в събота излизат за допълнителни пари).


Те нямат професионална екипировка за професионално снимане. Обикновено е скъпо – например комплект оборудване за професионален сватбен фотограф може да струва няколко хиляди лева (а горната граница е няколко милиона).

В най-добрия случай изпълнителят от тази категория ще се погрижи да наеме професионално оборудване, а ако не, ще бъдете премахнат с огледална сапунена кутия.

Сватбен фотограф и видеограф: качество и стил

В допълнение към въпроса за цената, вие като клиент все още трябва да се притеснявате за качеството на снимането. Какво ще бъде включено в сервизния пакет, каква разделителна способност и в какъв формат ще завършат фото и видео файловете, колко време ще отнеме обработката на материала.

В идеалния случай, ако всички горепосочени въпроси и отговори не са с думи, а в писмен договор – по този начин ще защитите себе си и изпълнителите от неразбиране и неприятни ситуации в крайна сметка.

Предпочитаният стил на обработка, концепцията за снимане, артистичен поглед към света, концепцията за креативност – това също е много важен критерий при избора на художник. При вас и при вашия сватбен фотограф и видеограф те трябва да са близки или да съвпадат .

Фотографите и видеографите също са разделени в 4 категории

В допълнение, фотографите и видеографите също са разделени в 4 категории според подхода към снимките:

Изпълнител с традиционен подход ще посвети по-голямата част от времето си на портретна фотография. Резултат: 90% от материала в резултат – големи портрети на булката и младоженеца (целувки, прегръдки, гледане в далечината / един към друг / в един момент), големи групови портрети (булката и нейните приятели, младоженеца и приятелите му, булката и нейните близки, булката и роднини на младоженеца).

Фотожурналисти или обикновени папараци.

Те разглеждат вашето сватбено събитие от гледна точка на снимката (видеоклипа) на хрониката – запишете всичко, заснемете го – всеки момент. Снимките и видеоклиповете ще са като спонтанни реакции на събитията от вашата сватба, те ще бъдат подходящи за публикуване в медиите, но искате ли това във вашия сватбен албум?


Професионален сватбен фотограф е човек, който обръща много внимание на детайлите – цветя, храна, торта, декор, декорации на вашата рокля, бижута, обувки. Някои двойки обичат да привличат такива търговски фотографи в допълнение към друг фотограф, който прави снимки на хора, събития, сватбена церемония и тържествен прием.

Художественият фотограф


Художественият фотограф е като фоторепортер, но се стреми да създава зашеметяващи драматични фотографии, изпълнени с изразителност и емоция, които да приличат на произведения на изкуството. Най-вероятно в резултат на това в сватбения албум ще имате великолепни черно-бели фотографии.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!


Кой фотограф и видеограф поканите на сватбата си – зависи от сериозността на подхода към техния избор. Качество, стил на снимане и обработка, психологически комфорт по време на сватбения ден с тези изпълнители, правни въпроси и цени са основните критерии за избор. Чатете, срещайте се, задавайте въпроси, гледайте произведения и слушайте гласа на ума и сърцето – и изборът ще бъде правилен!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *