fbpx

Сватбен фотограф в София Обеля

Добър сватбен фотограф в София Обеля

Сватбен фотограф в София Обеля. Сватбата е едно от най-важните събития в живота на всеки човек, а сватбените снимки не са обикновени фотографии, те са цяла житейска история, те са вашите емоции и спомени. По тази причина сватбената фотография трябва да се прави от истински професионалист в своята област. Прочетете за професионалнен сватбен фотограф в София!

Телефон на сватбен фотограф в София Обеля

Как да изберем добър фотограф, какви въпроси да зададем при среща?
Избирайки сред предложените опции за сватбени фотографи е много трудно да се объркате и да дадете предпочитание на грешния майстор. За да бъде изборът ви оправдан, помислете добре какво бихте искали да видите в резултат на работата на фотографа. По-долу са въпросите, които трябва да бъдат обсъдени:

Цена за сватбен фотограф в София Обеля

Проверете дали се подписва договор за услугата? Изпълнението на договора е важно за двете страни, това е гаранция за изпълнение на задълженията.

Сватбен фотограф в София Обеля
Сватбен фотограф в София Обеля

Как се плаща за предоставените услуги? В повечето случаи това са две плащания, първото се извършва като авансово плащане при подписване на договора, второто в края на сватбения ден.

Фотографът работи ли самостоятелно или с асистент? Ако планирате да организирате великолепно тържество, помощта на асистент няма да е излишна.

Има ли заместване в случай на форсмажорно събитие? Всички сме хора и фотограф. Той може да се разболее или по някаква друга причина да не дойде на тържеството. В този случай трябва да ви бъде осигурена замяна, уверете се, че тази подмяна ви подхожда професионално. Вижте и за сватбен фотограф от провинцията, в случая сватбен фотограф в Благоевград!

Колко часа работа трябва да платя? Обикновено фотографите публикуват минимален брой часове работа, които трябва да бъдат платени. Има ли допълнително заплащане за късно заснемане?

Професионален сватбен фотограф в София Обеля

Попитайте дали има възможност да разгледате цели серии от снимки от сватби? По правило на сайтовете и в портфолиото се публикуват само най-добрите творби и за да може обективно да се оцени професионализма, е по-добре да се видят всички произведения.

С колко снимки ще се окажете? Средно на час работа се получават 40-60 изображения.
Колко време ще отнеме обработката на изображенията?
Как се предават сватбените снимки? Сега най-удобният начин е чрез Интернет. Файловете се качват в облака и получавате връзка за изтегляне. Някои фотографи правят бонуси под формата на отпечатани снимки, флашки и други подаръци. Вижте също и публикацията сватбен фотограф в Пловдив!

Възможно ли е да направите сватбена фотокнига? Колко ще ви струва тази услуга?
Как ще стигне фотографът до мястото за снимане? Възможно е да се наложи да отделите място за него във вашия транспорт. Когато работите в крайградски райони, понякога има допълнително заплащане за отдалеченост от София.

Не забравяйте да говорите за местата за фотосесията. Резултатът от работата до голяма степен зависи от това.
Разберете дали фотограф е работил на вашето място за сватба? Голям плюс в негова посока, ако е запознат с мястото на снимките.

Фотограф за кръщене в София Обеля

Разберете какво ще носи фотографът? Важно е! Много фотографи не обръщат внимание на този момент и идват на сватбата с шапка и опънати дънки. Този външен вид изобщо не изглежда естетически приятен.
Важно е да се изясни дали има резервно оборудване, батерии в случай на повреда на работещото оборудване.
Попитайте дали можете да заснемете любовна история преди сватбата? Ако отговорът е да, тогава обсъдете с фотографа, правилните места за фотозаснемане! Прочетете също и сватбен фотограф във Варна!

Защо се нуждаете от любовна история?
Love Story е фотосесия, чиято продължителност средно отнема 1,5-3 часа. Може да се проведе в студиото, но през лятото най-често това е природа, зеленина и езерце. Градската фотография изглежда интересно, например, на малки улички в София.

Можете да обмислите изображенията, основната идея на заснемането или да разкажете историята на своя познат на снимките. Сватбен фотограф в София ще ви помогне да изберете най-добрите ъгли и идеи за фотография.

 Фотограф за рожден ден в София Обеля

Един от важните аспекти на договора са времето за заснемане и обработка на снимки, възнаграждението на фотографа , условията на труд , авторските права (фотографът, като създател на интелектуалната собственост, има всички права върху него).

Договорът е застраховка и за двете страни, така че всички данни за контакт трябва да бъдат попълнени. Освен това трябва да има предплащане , чийто размер зависи от фотографа (от 10 до 50% от общата сума). Ако ви питат на 100% наведнъж или изобщо не ви вземат пари, тогава това трябва да ви предупреди, трябва да сте уверени в човека и това е от сферата на фантазията. Предплатата трябва да покрива евентуални разходи и загубения ден, ако снимките не се проведе. За да добиете още по-добра представа за фотографите може да видите и статията сватбен фотограф в Бургас!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *