fbpx

Портретна фотосесия

Тайните на успешната портретна фотосесия

Снимането на портретна фотосесия и работата с портрети винаги е търсено сред хора от различни възрастови категории. Това се обяснява на първо място с желанието да има красива снимка на лицето му, която дълги години запазва определен период от живота в паметта.
Някои предпочитат да украсяват къщата със свои снимки, които отразяват вътрешния свят, емоциите, човешките преживявания. Портретната снимка на открито, в къща или студио е най-подходяща за тази цел.
Портретна фотосесия
Портретна фотосесия

Улична и студийна портретна фотосесия

По-голямата част от хората имат съвременни електронни устройства, които ви позволяват редовно да правите снимки. Но много хора, които се опитват да направят успешен портрет, забелязаха, че кадрите всъщност се оказаха далеч от това, което искаха да ги видят.
Работата е там, че портретното снимане в студио или на всяко друго място е най-трудната форма на фотография. Освен това камерата не се различава по качествени характеристики, а любителският фотограф не притежава необходимите знания, за разлика от професионалист.

 Няма специална техника за портрет, която да подхожда на всички без изключение. Фотографът взема предвид компонентите, без които е невъзможно да се получи добра рамка.

Основните са следните фактори:

Светлина

С нея можете да направите триизмерна снимка, да подчертаете индивидуалността на човек, показвайки силните му страни и криейки недостатъци. Хората се различават по външни данни, така че за всички има определена схема на осветление. Портретен фотограф използва различни съществуващи опции и техники за осветление.

Фокусно разстояние

Професионалистите използват различни лещи. Най-често за портретите това разстояние трябва да бъде 85 мм. Предимството на обектива – чертите на лицето на модела не са изкривени. Често го наричат ​​портрет. Той е идеален за снимки отблизо. Ако фотографската снимка в студио се извършва в малка стая, фотографът обикновено използва обектив с фокусно разстояние от 50 мм.

Състав

Това е доста широко понятие, включващо позата на лицето, което се снима, конструкцията на рамката, частично предметите от гардероба и фона. Фотографът се фокусира върху очите, определя колко е най-добре да снимате части от тялото, където трябва да бъде точката на снимане, ако е предназначен да използва близки планове.

Как да резервирам фотограф?

Заден план

Ако в някоя местност се провежда фотосесия за портрети, този критерий е важен. В стаята, където се извършва снимането, е необходимо да се почисти, така че нищо излишно да не попадне в кадъра. Цялото внимание е насочено към модела.

Когато снимате навън, също трябва да наблюдавате фона. В противен случай не се изключва вероятността да получите смешни кадри. Например, може да останете с впечатлението, че на главата ви расте дърво. Плътният фон може да се направи не само в студиото, но и на улицата. Те могат да бъдат стена на сграда или замъглена растителност пейзаж.

Ако се интересувате от портретна фотография, почти навсякъде има много интересни места за снимане на красиви снимки. Професионалният фотограф трябва да отчита атмосферата и настроението на човек в работата си. Той ще предложи ароматна чаша чай или кафе, ще предаде спокойна музика, ще създаде комфортни условия, ако снимането се извършва в студиото.

Свържете се с нас 0899 85 75 00 или ни пишете на мейла.