fbpx
сватбена фотография

Жанрове на сватбената фотография

Имаше време, когато сватбената фотография се считаше за лукс.Жанрове на сватбената фотография Семейният албум внимателно пази няколко снимки, направени в ритуалната зала, и дузина размазани любителски кадри, „щракнати“ от един от гостите в собствената им камера.

Жанрове на сватбената фотография

И това беше единственото фотографско доказателство за радостно събитие. Съвременните младоженци в този смисъл имат значително предимство, тъй като можете да изберете както сватбен фотограф, така и жанра на сватбената фотография, и дори да определите в кой формат ще бъдат изпълнени снимките: под формата на албум или печатна фото книга.

Сватбена фотография
Сватбена фотография

Сватбена фотография

Фотографът работи на сватбата през целия сватбен ден, от неговото начало до момента, докато не се забавлява, а последните гости се разпръснат. Сватбената фотография е доста сложен процес, който изисква много опит, по време на който майсторът трябва постоянно да се движи след героите на повода, да наблюдава развитието на сценария на сватбата, а също така да избере конкретен и най-приемлив стил за снимане на всеки етап.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Продукция и отчитане: инструменти за създаване на романтична фотография на сватбата

Сватбените снимки са оригинални и незабравими, ако фотографът използва няколко вида снимане наведнъж. Основните от тях са производство и отчитане. Проверената красота на продуцентските кадри логично се съчетава с естествеността на репортажните фото скици, което води до изключителна и романтична сватбена фотосесия.

Вижте статията и за професионален сватбен фотограф!

Стъпка по стъпка в сватбената фотография: за всеки момент – свой собствен стил!

Сватбата е многокомпонентна почивка, състояща се от няколко етапа. Разбира се, сватбите се играят според различни сценарии, но тук ще разгледаме най-традиционния пример.

Първи етап :

-младият лагер. Безредиците и радостните вълнения, преобладаващи в къщите на булката и младоженеца, могат да бъдат отличен материал за фоторепортажа. По пътя обаче можете да изпълните няколко поетапни снимки, като помолите героите на деня да позират малко.

Втори етап:

Изкупление на булката. Много шумен и забавен момент от сватбата, който ви позволява да получите интересна репортажна картина. Има място и за постановка – например в края, когато младоженецът безопасно преодолява всички състезания и влиза с компанията си в къщата на булката. Всички участници са в празнична еуфория, шампанското искри в чашите, а предстоят още толкова радостно тържествени минути.

Трети етап:

сватбена церемония. Централният и вълнуващ етап на тържеството, след който булката и младоженецът се превръщат в щастливи младоженци и се превръщат в едно семейство. Разбира се, понякога този етап може да не е, тъй като се планира регистрация на място.

Но повечето двойки все още не са преминали през ритуалната зала. Вълнението и нервността в стените на ритуалната зала са често срещани. И тук задачата на професионален фотограф е да разсее малко присъстващите и в същото време да направи няколко групови снимки.

С началото на церемонията цялото внимание беше насочено към героите на повода: фотографиите, на които младите хора правят подписи в документи, слагат пръстени един на друг, целуват се и получават брачни удостоверения от регистратора, са задължителни за всяка сватбена фотосесия.

Четвърти етап:

Разходка Най-подходящ за заснемане на красива серия от пейзажни снимки. Паметниците, красивата архитектура и природата са чудесен фон за живи сватбени рамки. Младоженци с гости, помежду си и поотделно, интересни ъгли и пози, продукции, репортажни скици и портрети – докато се разхожда, фотографът може да направи повечето снимки за сватбен албум или сватбена книга.

Прочетете и статията за сватбен фотограф в Перник!

Пети етап:

Банкет. Най-дългият период от време, богат на събития и емоции. Ако събитието се проведе в слабо осветена стая, процесът на фотографиране е сложен. Трябва постоянно да контролирате експозицията и да прилагате светкавицата. Целият банкет е заснет в стила на „отчитане“, но в момента, когато сватбената торта се появи в залата, можете да направите красиви продукционни кадри.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *