fbpx
Сватбен фотограф: мъж с много професии

Добрият сватбен фотограф: мъж с много професии

Добрият сватбен фотограф

В настоящата статия ще разгледаме основните черти на добрият сватбен фотограф.

Попитайте която и да е двойка: прелиствайки сватбена книжка с фотографии, те отново и отново се потопят в атмосферата на сватбеното си тържество, преживяват емоциите си, спомнете си заветния момент, когато казаха „съгласни“, когато сложиха пръстен на пръста на човек, когато в края на този тежък и светъл ден, сгушени заедно, те танцуваха първия си танц като семейство.

Те танцуваха първия си танц като семейство.
Те танцуваха първия си танц като семейство.

В предишна статия  говорихме за това защо за сватбен фотограф е толкова важно да може да работи в най-различни жанрове.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Но не само притежанието на фотографски умения в различни жанрове прави  фотографа  майстор на  сватбената фотография .

Добрият  сватбен фотограф  има много умения и знае нюансите, без които е невъзможно да получите страхотни сватбени снимки.

Често   сватбен фотограф влиза в ролята на режисьор. Помощ при планирането на сватбен ден е услуга, която е в арсенала на всеки професионалист. В крайна сметка, който, ако не  фотограф , въз основа на опита си, може да каже на булката и младоженеца как да планират маршрута на сватбената разходка или как ще се проведе сватбената церемония в деловодството и какви са основните моменти, на които да обърнете внимание, за да изглеждат снимките най-изгодни.

Сватбен фотограф

Фотографът  на сватбата също е психолог. Емоции в сватбените фотографии – това е, което на първо място е ценно за булката и младоженеца, всеки иска запомнящи се, емоционални сватбени фотографии, гледайки, на които зрителят ще може да почувства същите емоции.

Тя може да бъде ярка и забавна или, напротив, картини, проникнати от романтика и нежна тъга. Но много често и гостите, и самите младоженци са притиснати, срамежливи, притеснени и не знаят как да се държат пред камерата.

И точно в този момент сватбеният фотограф ще им се притече на помощ  : той знае как да се освободи, да посочи най-благоприятния ъгъл, да каже (и често да показва) как да предаде тази или онази емоция.

Погледнете в чантата на  сватбен фотограф и ще се изненадате. Добрият  фотограф  има много привидно странни, но напълно незаменими неща на сватба. Това са мокри кърпички, щифтове, невидими, игла с конец, таблетка за упойка и много други. Всъщност на почти всяка сватба нещо неподходящо внезапно се изцапва, изчезва кичур коса от косата на булката или коремът й започва да боли от нерви.

Прочетете и статията за сватбен фотограф в Перник!

И, разбира се, фотографът е човек, който винаги има „план Б“. Това е особено вярно за нашия град с неговото непредвидимо време. Сватбен фотограф винаги ще предлага алтернативно място за сватбена разходка. Ако изведнъж започна да вали или да организира мини-фотосет с гости, ако лимузината закъснее.

От всичко изброено по-горе може да се направи само едно много важно заключение: подход с цялата отговорност към избора на  фотограф за сватба .

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *