fbpx

Как да изберем организатор на сватба? Съвети и трикове!

Организатор на сватба, какво е това и как да го намерим и изберем?

В тази публикация ще разгледаме някои важни моменти от избора  на организатор на сватба, съвети и трикове от Фотографите на България!

С днешния темп на живот и тежестта, която двойките имат във връзка с работата и милион други неща, фигурата на организатора на сватбата става основна за всяка сватба.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Причините за това са много, защото сватбата като жив организъм може да бъде непредсказуема и тя никога не минава точно според плана, който е изграден.

Ето защо организаторът на сватбата е човекът, който ще разреши всички непредвидени ситуации, както и ще предвиди всички опции за наслагвания предварително.

За вас това ще бъде гаранция за спокойствие и прекрасна почивка без главоболие. Но за да е вярно това, трябва да изберете истински професионалист и за това трябва да направите 5 стъпки!

Стъпка 1: Търсене
Стъпка 2: Наличност
Стъпка 3: Лична среща
Стъпка 4: Изградете работа и бюджет
Стъпка 5: Препоръки

Как да изберем организатор на сватба?
Как да изберем организатор на сватба?

Първа стъпка: Започнете търсенето на вашия сватбен организатор/плановник

Търсенето на организатора на сватбата в подготовката за сватбата ще бъде най-основната точка, основата, върху която ще бъде изграден по-нататъшният процес. Ето защо трябва много внимателно и внимателно да отговорите на няколко въпроса:

Оценете вашите нужди . Вероятно си представяте сватбата си, може би дори в детайли. Ето защо, оценете скалата и не забравяйте, че това е уникален ден, което означава, че той трябва да съдържа всичко, което си представяте. Стига да е на бюджет!

Видове услуги на сватбен организатор

Сватбената агенция може да ви предложи поддръжка в различен формат, но трябва да разберете кой от тях е подходящ за вашата заявка.

Първо, сватба „до ключ“ , което означава цялостна организация от началото до края. Второ, помощ при избора на изпълнители – ако не знаете откъде да започнете, агенцията винаги ще ви помогне.

Трето, развитието на концепцията за сватбена украса и сценария на сватбата. „ Сватбеният сценарий и осъществяването на избраната идея ще превърнат празника във фантастично и жизнено събитие! „. Четвърто, това, разбира се, е координацията на сватбения ден, без който не можете да се отпуснете и да се забавлявате докрай.

Изчислете бюджета си

Разбира се, организацията на сватбата ще бъде изградена въз основа на заложената от вас сума. Но не се заблуждавайте, вярвайки, че не можете да си позволите агенцията, напротив, често това е сътрудничество с професионален организатор, който ви позволява да спестите пари и по някакъв начин да намалите разходите.

Най-трудната част, след като отговорихте на предишните въпроси, е да започнете търсенето, тъй като броят на изпълнителите може да бъде объркващ и може да не знаете откъде да започнете. Попитахме нашите експерти как и къде да започнат търсенето .

Съветваме Ви да се консултирате с приятели, които наскоро са се подготвяли за сватба. Дори и да са направили всичко сами, те вече са запознати с пазара за сватби и могат да кажат с какви ресурси можете да намерите и да изберете организатор на сватба.

Вижте статията и за професионален сватбен фотограф!

Ако приятелите ви са поверили сватбата в ръцете на професионален организатор и са били доволни от резултата, тогава си струва да вземете под внимание изпълнителите на организацията на сватбата им. Но все пак имайте предвид, че различните хора имат различни вкусове, очаквания и финансови възможности и най-важното – различни идеи за перфектната сватба.

Ако първата опция не ви подхожда, на помощ идва Интернет . На първо място, това са уебсайтовете на самите агенции , където е представено портфолиото с изпълнените проекти, както и прегледите на младоженците.

Има и много портали и форуми, където можете да намерите реални отзиви за булки, както и да разберете какво е тенденция . Не много обективен ресурс, но е доста подходящ за започване на търсене.

Втора стъпка: проверете наличността

След тези две стъпки е време да направите списък на изпълнителите, които харесвате , чийто стил ви подхожда най-много. Най-важното е да направите всичко предварително, така че да има достатъчно време за организация.

Първа среща . Може би най-важният етап е, когато разберете дали ви е приятно с човека или екипа, който общува с вас. Организаторът на сватбата е човекът, с когото ще поддържате връзка почти 24 часа на ден. Ако не ви е удобно още на първата среща, не се колебайте да изтриете агенцията от списъка.

Ексклузивност: броят на сватбите на ден . Възможно е агенцията да проведе няколко проекта в деня на вашата сватба, така че трябва да попитате и за това. И тогава преценете дали тази опция ви подхожда.

Трета стъпка: среща лице в лице

На първата среща ще трябва не само да разберете дали човекът е подходящ за вас в начина на комуникация, харизма и представяне, но и да вземете решение по няколко важни точки, специфични за организацията:

Работен стил

Посочете как се изграждат работата, методологията и целият организационен процес. Винаги трябва да сте във връзка с организатора и неговият начин на работа трябва да ви подхожда.

Вашите желания . Опишете всичко, което виждате на вашата сватба, поговорете за това, което не трябва да бъде, погледнете какво ще предложи организаторът. За професионалиста винаги е много важно вашата сватба да е отражение на вашата история.

Усещания . Ако всички предишни параграфи са в съответствие с вашите очаквания, тогава най-вероятно сами сте разбрали, че това е точно човекът, от който се нуждаете.

Четвъртата стъпка: изграждане на работа и бюджет

Календар на график . Това е както творческа работа, така и методическа. Тоест, трябва да вземете решение относно времето, кога и по кое време да преминете през определени етапи на подготовка. Вие и организаторът определяте времето за всички необходими срещи и дейности : изпращане на покани на гости, срещи с изпълнители, проверки на обекта и т.н.

Каталог на изпълнителите . Всяка агенция има свой списък с доверени изпълнители, които дори са готови да предложат някои бонуси на клиентите на агенцията. Това са професионалистите, които са потвърдили репутацията си в много проекти, така че можете да сте спокойни за резултата – просто трябва да изберете правилните.

Което включва бюджета . Основният момент при сключването на споразумение с всеки изпълнител е ясното проучване на всички подробности за бюджета – какво е включено в него и какво ще трябва да се плаща отделно. Важно е да знаете цените на всички предоставени услуги.

Пета стъпка: разберете дали това наистина е вашият идеален организатор!

Ако сред вашите приятели и познати има такива, които работят в сватбената индустрия , трябва незабавно да поискате препоръки от тях. Те ще могат да ви кажат много за приличните сватбени агенции – с кого можете да се справите и с кого по-добре да изтриете от списъка с къси списъци. Те познават цялата „кухня“ отвътре и са в състояние да ви предпазят от безскрупулни изпълнители.

Изборът на организатор на сватба е най-важното решение в процеса на организиране на сватба, така че отделете време и претеглете плюсовете и минусите. Тогава вашата сватба ще бъде незабравима!

Последвайте ни във Фейсбук и се свържете с нас по е-мейл или по телефона 0899 857500

Прочетете също:

6 съвета за избор на фотограф

Какви са основните задачи и отговорности при сватбена организация?

 

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *