fbpx

Какво трябва да знаем за фотосесия у дома?

Фотосесия у дома

Всички знаят, че можете да организирате фотосесия в студио  или да помолите професионален фотограф да ви заснеме на фона на парк или градски пейзаж. Но малко хора смятат, че едно от страхотните места за снимане може да бъде вашият собствен апартамент.

Фотосесия у дома, може да бъде чудесна идея за актуализиране на семейния архив. Само си представете как след десетилетия вашите внуци ще гледат фотографии и ще видят не само как сте изглеждали, но и как сте живели. В крайна сметка средата, която ни заобикаля, също е част от нашата история с вас, нашия живот и нашата личност.

Домашната фотосесия

Домашната фотосесия  перфектно ще предаде атмосферата на вашия дом, вашия начин на живот и ще може да разкаже много за вас като личност.

Фотосесия у дома
Фотосесия у дома

Фотосесия у дома  за всеки вкус – тя може да бъде  физическо лице, или портретна фотография семейство, бебето фотосесия или любовна история.

За да организирате  фотосесия у дома и да получите интересен резултат, трябва да вземете предвид характеристиките на такава снимане.

Техническа страна

Фотографията е на първо място светлинната живопис, т.е. рисуване със светлина. И основното нещо, от което се нуждаете, за да получите красива снимка, е добра светлина. Идеалното решение за  домашна фотосесия  е светлината от прозореца.

Следователно такива проучвания трябва да се извършват сутрин или следобед, когато интензитетът на дневната светлина е над всичко. Най-хубавото е, че ако в помещението, където се извършва  фотосесията, ще има голям светъл прозорец и липсата на каквито и да било други източници на светлина: отворете завесите, изключете горната светлина и всяка друга осветеност в стаята.

 

Фон за фотосесия у дома

Най-трудното нещо в  домашната фотосесия  е да изберете добър фон. Портретите на фона на пъстър килим отдавна се превърнаха в легенда сред интернет мемите.

За да направите снимките ви да изглеждат хармонично, изберете най-малко цветните, най-малко напечени фонове, които няма да отвлекат вниманието от главния герой на  фотосесията  – от вас. Не е необходимо специално да запълвате пространството на рамката с голям брой различни аксесоари и детайли.

Ето идеалното решение – колкото по-малко, толкова по-добре. В противен случай  фотосесията  може просто да се превърне в фотографиране на интериора на вашия дом.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *