fbpx

Как да се подготвим за сватбата?

Подготовка за сватбата

Сватбеният фотограф  е един от много важните елементи на вашата почивка. И искам да ви кажа как да му помогна да направи снимките на този важен ден още по-добри. За да направите снимките си живи, жизнени и емоционални, трябва предварително да се подготвите за  сватбената фотосесия и да планирате вашата подготовка за сватбата.

подготвка за сватбата
Подготовка за сватбата

Много от съветите ми ще ви се струват като общи истини, но, за съжаление, в суматохата от усилията преди сватбата много двойки пропускат важни подробности.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Сватбата е един от най-важните, светли и тържествени дни в живота. Това е ден на усмивки и щастие, ден, в който се случва магия: раждането на ново семейство. Затова е важно да имаме добра подготовка за сватбата.

Булка, красива като принцеса от приказка, върви ръка за ръка с младоженеца, толкова внимателна и любезна. Майките промъкват сълзи от щастие. Гостите радостно викат „Горчиво!“. Наоколо усмивки и смях….

Вижте статията и за професионален сватбен фотограф!

И за да може след години да прелиствате снимки от този ден и да преживеете най-ярките моменти, призоваваме за помощ човек, за когото сватбената фотография е професия.

Избор на фотограф при подготовка за сватбата

Първото нещо, което бих искал да спомена, е изборът на  фотограф за сватба . Не се опитвайте да пестите от фото услуги! Ниската цена говори само за недостатъчния опит на фотографа и качеството на снимките му. Каква е високата цена за услугите на сватбените фотографи , взети ?

Сватбената фотосесия  е не само 10 часа непрекъснато снимане в напълно различни, понякога непредвидими условия, амортизация на скъпо оборудване, помощ при създаването на маршрут за фото разходка, който би зарадвал дори и най-капризния клиент, но и последващата обработка и предпечатната подготовка на всички снимки, а те получават поне петдесет хиляди за сватбата!

И всяка снимка не отнема няколко минути: трябва да направите корекция на цвета, изрязване, да следите яркостта и контраста, да премахнете невнимателно пъпка, да накарате очите си да блестят … и забележите колко цигари и дъвка лежат под краката ви, кога се разхождаш из града?

Те също ще трябва да бъдат премахнати. Това между другото е и отговорът на въпроса на много младоженци: „Защо фотографът не прави снимки толкова дълго?“

Договор с професионален сватбен фотограф

Обърнете също внимание, че професионален  сватбен фотограф  винаги сключва договор с младите си хора за работата му. В него ясно се посочват какви услуги фотографът се ангажира да предостави, колко часа ще продължи снимането, кога снимките са готови, дали ще бъдат записани на диск или отпечатани под формата на фото книга.

Това е и повод да се срещнете с фотографа лице в лице, да се запознаете с него, да се опитате да разберете дали ви харесва този човек, неговият начин на общуване. Това ще ви даде сигурност при подготовка за сватбата в процеса на приговленията.

Това е много важно, защото той ще бъде наоколо цял ден, неуморно ще ви следи от самата сутрин, когато булката, която едва се е събудила, ще започне да сресва косата си и до късно през нощта, когато младоженците, които са червени от умора и шампанско, ще отрежат сватбената торта.

Планиране на фотосесия при подготовка за сватбата

Не забравяйте да обсъдите сценария на вашия  сватбен ден с фотографа си! Това, което трябва да бъде изненада за гостите, не трябва да идва като изненада за  фотографа, за да може той да заснеме най-важните и красиви моменти от този ден.

Също така, знаейки предварително за това къде се планира сватбеното пътуване или дали ще има празнична заря, фотографът ще може по-добре да се подготви за снимките, да вземе необходимото оборудване и т.н.

Фотографията е не само репортаж от сцената, но и творчески процес и, както знаете, вкусовете на хората са много различни. Ако знаете точно какви снимки искате да получите, кажете на своя фотограф за това. Покажете му примери кои фотографии  харесвате и кои категорично не.

Предсватбена снимка Love Story

Любовната история в навечерието на сватбата става много популярна сред младоженците. Такава фотография обикновено се извършва няколко седмици преди тържеството и е история на вашата любов, разказана на фотографии.

Love Storey може да бъде с сюжет (например, разказване на историята на вашето познанство) или просто красиви романтични, смешни, докосващи снимки.

Това ви позволява не само да получите професионални снимки, които могат да украсят банкетната зала или да се покажат под формата на слайдшоу по време на празника, но и да оцените предварително работата на фотографа.

Да разберете неговия стил на работа, да опитате себе си като модел, да практикувате да позира пред камерата, по-точно да разберете и изяснете желанията си по отношение на сватбената фотография.

Парти с елен и кокошки

Това безспорно са две много важни събития. Но трябва да се помни, че сутрин след буря от забавления е много трудно да изглеждате свежи и отпочинали. Ето защо е по-добре да не планирате ергенско парти и ергенско парти за ден в навечерието на сватбата. Много е важно да заспите достатъчно преди сватбения ден. И също така, не пийте алкохол и много течности. Всичко това ще избегне подуване и торбички под очите.

Прическа и грим булка

Обадете се на професионален гримьор-стилист, той не само ще направи красив грим и елегантна прическа, но и майсторски ще подчертае вашите предимства и ще скрие вашите недостатъци.

Не забравяйте предварително да организирате репетиция на прически и грим.

По-добре е да не използвате блясък за коса и тяло. В живота те могат да искрят красиво и да блестят на слънце, а на снимките те ще бъдат само малки бели петна, които приличат на пърхот.

Не ходете в солариума и не слънчеви бани в деня преди тържеството, в противен случай кожата ви на снимките ще изглежда червена.

Обувки

Новите булчински обувки могат да протъркат краката ви и да Ви направят мазоли. Затова е по-добре да  сложите обувка няколко пъти, така че поне малко да я носите. Полезно е също да носите сменяеми обувки без пета за булката. Денят на сватбата е дълъг и уморителен, умората от високи стилети може да развали и най-романтичната разходка, а ако роклята е на пода, смяна на обувките няма да е очевидна.

Сватбена кола / Лимузина

Много много младоженци предпочитат този конкретен вид транспорт, за да се придвижват из града в  ден на отделението. Лимузината може да бъде чудесно място за малка фотосесия. Но си струва да запомните, че това превозно средство има редица функции, които е полезно да знаете предварително.

Някои маршрути на лимузина се преодоляват два пъти по-бавно, отколкото на обикновена кола. Често има проблеми с паркирането или U-завоите.

Най-катастрофалният момент за фотосесия е желанието на младите хора да спестят от транспорт и да вкарат всички гости в лимузина. Ако сте избрали кола за 20 души, това означава, че наистина можете да поставите там 20 души, но при условие, че те са хора със средна строеж, без чанти и палта, седнали близо един до друг и се чувстват като в метрото в час пик.

Много по-удобно и мобилно е да вземете малка лимузина и автобус за гости.

Ако искате да получите красиви репортажни снимки в лимузина, тогава колкото по-малко хора ще присъстват в нея, толкова по-добре. В идеалния случай лимузината трябва да е млада, свидетели, фотограф и оператор.

Трябва да признаете, че е трудно да се получи добра снимка, ако нечии колене се изкачат на снимката, пакети с подаръци са на пода, многоцветни пакети с букети са струпани на гърба, а зад младоженците, нечия племенница в плетена шапка саркастично гледа в камерата.

Пешеходен маршрут

В София времето, не винаги е предсказуемо. Когато планирате маршрут за сватбена разходка, най-добре е да измислите „План Б“ в случай на лошо време. В София град има много прекрасни места, където можете да организирате фотосесия, ако времето внезапно се развали и започне да вали. Уютно кафене, парк, градинка, около църквите.

Или можете да вземете красиви чадъри със себе си и да подредите фото разходка право под дъжда. Свалете обувките си и плеснете бос през локвите в завист на минувачите!

Служба по вписванията

Необходимо е да дойдете в деловодството предварително, поне половин час преди регистрацията.

По време на церемонията не забравяйте, че се снимате. Отделете си време, правете всичко бавно и спокойно, не се отклонявайте от фотографа.

Не бързайте, когато поставяте подписите си. Подписвайте го бавно, оставете фотографа да вземе възможно най-много кадри, за да можете след това да изберете най-доброто.

Същото се отнася и за момента на размяна на пръстени. Обърнете ръцете си към фотографа, правете всичко бавно, усмихнете се.

Важни малки неща при подготовка за сватбата

Не забравяйте да донесете чаши с шампанско на разходка. Поне за булката и младоженеца. Пластмасовите чаши изглеждат ужасно в рамката! Най-простите чаши за шампанско струват по-малко от 20 рубли на брой, така че спестяването на такъв важен аксесоар за сватбен ден не само ще развали вашите сватбени снимки, но просто не е оправдано.

Прочетете и статията за сватбен фотограф в Перник!

По време на фотосесията, ако стоите наблизо, опитайте се да се стегнете един до друг, застанете по-близо. Има такъв модел – хората на снимката изглеждат по-далеч, отколкото се чувстват при снимане.

Вижте по-малко камерата, освен ако фотографът не ви помоли специално. Снимките, където се гледате един друг или гостите, изглеждат по-естествени.

За сватбената фотосесия са приложими и всички основни принципи, които са описани в статията: Как да се подготвите за сватбена фотосесия? 

Надявам се, че тази статия ще ви помогне да разберете основните принципи как да се подготвите за сватбата и да улесните  сватбената фотосесия.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *