fbpx

Семейна фотосесия в София

Търсите фотограф за семейна фотосесия в София

В настоящята статия ще разгледаме някои важни моменти при избора на сватбен фотограф и как да получите перфектната семейна фотосесия в София.

Семейна фотосесия в София
Семейна фотосесия в София

Семейна фотосесия: функции и полезни съвети.

Всички знаят простата истина за това колко бързо растат децата … преди да имате време да се огледате, как един мъничък сладур от щастие се превръща в неспокоен тийнейджър! И, разбира се, всички най-важни моменти от живота на дете и неговите родители помагат за запазването на снимки.

Подхождах към развитието на семейната фотография с цялата сериозност и отговорност. Въпреки факта, че първите ми поръчки бяха, разбира се, от познати двойки, това не ми даде причина да забравя за секунда нито значението на този процес, нито компетентното изграждане на работата ми. С времето получих определен подход и опит.

И така, за концепцията за „семейна фотосесия“.


Тук ще говоря за заснемането на семейство от поне трима души. Подготовката и провеждането на стрелба за семейство, в което участват няколко поколения, е много по-голямо: баби и дядовци и дори прабаби и прадядовци и, разбира се, малки деца! Снимането, в което участват децата е пълно със собствени характеристики и „клопки“! Именно на това бих искал да се спра малко повече.


Започнах да снимам деца преди години, посетих няколко места за снимане на деца и работа с деца. Важно е да знаете, че всяка епоха има своите тънкости и особености – това трябва да се разбере и да се вземе предвид при подготовката за фотография. Започнах да снимам деца на възраст от 3,5 месеца. Първият ми изстрел ми достави голямо удоволствие, разбира се, но и важни открития!

За начинаещите фотографи

За начинаещите фотографи, които правят първите си стъпки към семейната фотография, бих искал да отбележа няколко важни момента. За детска фотосесия или семейна фотосесия с малко дете, бъдете търпеливи.

Понякога снимките с деца могат да бъдат доста трудни. В крайна сметка децата имат свои собствени идеи как трябва да протече целият процес, необходимо е да могат да се адаптират към естественото си поведение. Важно е да покажете дружелюбието си и да спечелите увереност в първия етап от срещата с дете, отнема време. Тези съвети се отнасят за деца на всяка възраст, основното е да ги използвате правилно.

Що се отнася до бебетата, на пръв поглед изглежда, че да правите снимки на бебета е много по-лесно от по-големите деца (2-3 години и повече). Ако фотографът знае нюансите на подобна снимка и се подготвя правилно за нея – може и така да е така!)) Безспорно, за деца под една година най-добрият вариант за фотографиране е къща.

Фотография на бебета при семейна фотосесия в София

Без излишен стрес, в позната уютна атмосфера. На малките деца не е позволено да правят снимки със светкавицата, съответно фотографията може да се извършва само на естествена светлина, например, под светлина от прозорец. Ето защо, първо трябва да попитате за наличието на достатъчно пространство у дома и количеството светлина, влизаща в стаята.

Сънят за децата е важен. Задължително е да се изясни режима на сън и хранене на детето, така че бебето да е в добро настроение при фотосесията. В тази връзка, изберете най-подходящото време за фотосесия.

Важно е да можете да анализирате работата си, да правите изводи и да избягвате повтарящи се грешки в работата на снимачната площадка с деца. Фотографът трябва правилно да предаде цялата необходима информация на родителите: тяхното поведение, отговорности за снимането.

Важността на родителите при фотография на бебета и деца

Например, малко дете може да бъде уплашено от голям брой непознати, непозната среда, но най-честата грешка на родителите в ситуация, в която детето е капризно, е да създава шум от всички страни, за да разсее детето. По правило и мама, и татко, а може би и сестри и приятели, дошли на помощ, започват едновременно да се обаждат на детето в различни посоки, да дрънкат дрънкалки и т. н. …

Трябва да разберете, че на малките деца е трудно да се концентрират в този случай. Ако говорим за фотографа, в такава ситуация е невъзможно да се работи.Ето защо, за да отвлечете вниманието на детето от фотосесия от нежелани настроения, трябва да вземете някои от любимите му играчки и дрънкалка. Любимите играчки ще създадат атмосфера на домашен комфорт, детето ще може да се чувства сред тях по-спокойно.

С любимите си играчки винаги получавате интересни, незабравими снимки! Някой сам трябва да разсее детето, така че малкото дете да гледа в една посока и да не се разпада между всичките му роднини, които са твърде активни.

Приятна семейна фотосесия в София

Много е важно самият процес да е жив и приятен за всички участници във фотосесията! Оптималното време за фотосесия на детето е около два часа, като се вземе предвид времето от запознанството до края на фотосесията.

Но в работата с деца не задавам строга времева рамка, дори ако самата снимка трае само 30-40 минути, важно е преди всичко да се доверите на детето, така че да се чувства свободно и да не се страхува от камерата, а в този случай, дори и за за толкова кратко време можете да направите красиви, деликатни, оживени снимки!

Това не е целият списък от съвети за снимане на деца, но най-важните. Ако сте начинаещ детски фотограф: обмислете тези съвети, практикувайте, натрупайте опита си, направете изводи и се подобрете във вашата посока!

Търся фотограф за семейна фотосесия

За родителите, които искат да получат прекрасни снимки на семейството си, на бебето си, предлагам да се отбележи: семейната снимка с дете е много деликатен процес, само ако работите заедно с фотограф, можете да постигнете отлични резултати и да се насладите на красиви снимки на вашето семейство в продължение на много години!


Наистина обичам семейната фотография: прекарвайте време в приятна компания, зареждайте се с позитив и наблюдавайте щастие, любов, грижа. Това са безкрайно важни моменти! Бих искал да пожелая поне веднъж годишно, особено младите семейства, да актуализират своя фотоалбум с нови снимки.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Фото книга за семейна фотосесия

Логичният резултат от всяка фотосесия за мен е създаването на фото книга или мини-книга . Не знам как да съхранявам спомените по-добре и по-безопасно. Запазвам снимки от всяка снимка в продължение на година, като правило през този период мнозина все още предпочитат електронно съхранение, в полза на фото книга. Това не може да не зарадва! Книга винаги е под ръка. Можете да подарите мини-книга на баба и дядо си, сигурен съм, че е по-ценен от подарък!

Семейните фотоалбуми са история, наследство, безценни спомени!
Пазете внимателно спомените си …
И, разбира се, цялата любов!

Последвайте ни във Фейсбук

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *