fbpx

Задължения на шаферките: как да помогнем на булката за сватбата

Избор и основни задължения на шаферките

В тази статия ще разгледаме как могат да бъдат полезни шаферките на вашата сватба и какви са задължения на шаферките преди и по време на вашата сватба.

Освен традиционния кум и кума, горещо препоръчваме да изберете за помощници и шаферки  за сватбата. Независимо колко сте независими и отговорни, в деня на вашата сватба ще ви трябват помощници.

Затова приятелският екип на булката под формата на вашите надеждни приятели ще бъде повече от всякога по-полезен по време на подготовката и най-важното – по време на самото тържество. За да не имате предвид всички подробности за организацията, делегирайте част от отговорностите – подготовката заедно е много по-забавна и ефективна. Казваме ви, че спокойно можете да се поверите на шаферките.

задължения на шаферките
Задължения на шаферките

1. Търсете сайтове и организатори

Разбира се, всички организационни въпроси няма да могат да бъдат поети от шаферката, но някои по-дребни неща могат да се прехвърлят към тях, тъй като важните моменти и рефения ги вземат булката и младоженеца.

Нека малки важни неща да влизат в списъка със задължения на шаферките, за да можете да се насладите на вашият ден.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Шаферките могат да помогнат при избора на локации за тържеството и на отделни професионалисти – да търсят и предлагат техните възможности, да разберат от надеждни доказани специалисти.

Когато вече сте се договорили с фотограф, гримьор и други, приятелките могат да поемат комуникацията с тях, така че да не забравите да отговорите на тях при спешни случаи. Затова шаферката трябва да носи отговорност, за да можете да разчитате на нея.

2. Избор на рокли за шаферки

Ако е трудно да делегирате задачите по подготовката на сватбата на друг човек, дори близък, вашият екип ще може самостоятелно да избере стила и цветовата схема на роклите за шаферките. Най-добре е шаферките да носят едни и същи рокли.

Поканете ги да подготвят няколко варианта и след това заедно да изберат финалните тоалети. Разбира се, приятелките могат да търсят „същата“ сватбена рокля с булката.

Прочетете и статията за сватбен фотограф в Перник!

3. Организиране на ергенско парти

Определено можете да поверите въпроса с предсватбеното парти на вашите приятели, нека това е ергенско парти-изненада и вие ще бъдете в основата на тържеството. Така че няма да знаете всички подробности, но това е чарът – не е нужно да харчите енергия за организиране на ергенско парти, защото самата сватба предстои.

Освен това смятаме, че приятелките ви ви познават достатъчно добре, за да организирате незабравимо парти, което вие самите вероятно не бихте посмели да проведете.

4. Подготовка на документи и козметични чанти

Разбира се, шаферките ще играят голяма роля не по време на подготовката, а в деня на самото тържество. Помощта им ще ви бъде полезна сутрин – те винаги трябва да са с вас, за да се подкрепят, за да сте сигурни, че не сте забравили да закусите и да съберете всички документи.

Говорейки за документи. Тъй като сутринта ще бъдете във водовъртеж от хора и събития, помолете най-отговорния приятел в навечерието на тържеството да събере необходимите документи в досие и козметична чанта и да ги вземете със себе си в деня на сватбата. И, разбира се, не забравяйте за пръстените!

 

Шаферки
Шаферки

5. Спазване на времето

Морално, бъдете готови, че сценарият на сватбата може да се измести малко – задръствания, неочаквано забавяне на гримьора и т.н. В този случай графикът може да се заблуди, което ще трябва да бъде възстановено по някакъв начин.

За да сте сигурни, че не ви остава много време, поверете някоя от задачите на шаферките. Също така препоръчваме всички приятелки да имат контакти на фотограф, видеограф, водещ и т.н. Така че в такъв случай те самите биха могли да се свържат с тях и да се договорят.

6. Ескорт на гости

Някои гости може да се нуждаят от помощ, за да стигнат до мястото на сватбата, ако сте отказали градския транспорт за всички гости. Препоръчително е да помолите приятелки да се грижат за гостите, които се нуждаят от помощ.

Те ще трябва да се срещнат с такива гости (това може да са възрастни гости или хора, дошли от друг град), да намерят транспорт за тях до мястото на празника и обратно. За да не предизвиква объркване, една двойка такива гости могат да бъдат назначени на една приятелка.

7. Сватбени дела

Помощта на шаферките не свършва в деня на сватбата, точно обратното. След церемонията шаферките могат да се заемат с транспортирането на подаръци до дома ви, както и да се грижат за съдбата на вашата сватбена рокля – правилно я увийте и подарете на химическо чистене.

Вижте статията и за професионален сватбен фотограф!

Тези отговорности са особено важни, ако веднага след сватбата отидете на меден месец и се отправите към лагера. Те могат също да помогнат на гостите да намерят неща, забравени на мястото на сватбата, и да кажат на гостите, когато снимките са готови.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *