fbpx

Фотографски форуми и и общности

В тази статия ще се опитаме да представим някои водещите фотографски форуми и общности за фотография в България и света.

Като фотограф непрекъснато търсите повече идеи за работата си. Началната точка за показване на вашите изображения като фотограф определено е вашият собствен уебсайт за фотографско портфолио, но не бива да спирате дотук.

Участието в онлайн фотографски общности, фотографски форуми и социални мрежи е съществена част от маркетинговия инструментариум на фотографа.

Защо трябва да се присъедините към онлайн фотографски форум или общност?

Монетизирайте вашия фотографски бизнес

Фото общността е чудесно място за генериране на експозиция за вашата работа и трафик за вашия фотографски уебсайт. Често бихте намерили сътрудници и дори клиенти на много от тези фотографски форуми и общности.

Споделете вашата фотография и получете обратна връзка:

Споделянето на работата ви в онлайн общност за фотографи може да ви помогне да получите обратна връзка и конструктивна критика, която може да бъде от голяма полза при оценката на работата ви и подобряването на области, където изоставате.

Бъдете в течение с най-новите тенденции във фотографията, новини и джаджи:

В активните общности като Fstoppers и Reddit и т.н., има много дискусии за нови камери, обективи и др. Можете също да намерите анимирани дискусии за тенденциите във фотографията и какво има бъдещето.

Вземете усещане за общност и другарство:

Докато ставате активно включени в тези фотографски форуми и общности, получавате усещане за другарство с колегите фотографи. Много от онлайн общностите се разливат и в офлайн пространството, като срещите се организират често. Това е чудесен начин за приятелство и общуване с колегите фотографи.

Има много фотографски форуми и общности там. Всеки един от тях има свой собствен фокус и тоналност. Коя общност би отговаряла по-добре на вашата цел или личност, можете да отговорите само чрез гмуркане и участие.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Във фото форумите фотолюбители и професионалисти могат да споделят, показват и обсъждат своите и чужди снимки и да участват в конкурсите организирани от сайтовете.

Освен галериите със снимки във Фото Форум има ревюта на фотоапарати и обективи, форум и базар за покупко-продажба на употребявана техника.

Фото Форум Фест е традиционно събитие на Фото Форум (https://photo-forum.net), на което всяка година се събират на едно място съмишленици, професионалисти и хора с интерес към фотографията.

Фотография форум – https://photosynthesis.bg/forum.html.  предлага пълни възможности за фотографска изява на всеки – от консултации, курсове, дискусии, семинари и практически занимания en plain air, през най-доброто от фотографската техника и аксесоари, до изключително качествено разпечатване и адекватно представяне на творбите пред публика в двете галерии на центъра.

Форум за фотография: http://forums.data.bg/index.php?showforum=28

http://www.bgstock.com/forum/index.php

Топ 25 онлайн фотографски общности и форуми за фотографи

1. Instagram

Фотографски форуми и и общности
Фотографски форуми и и общности

 

Въпреки че това ръководство не е за социалните платформи, ние не можем да помогнем, но тук ще включим Instagram. Instragram се очерта като площадка за много успешни фотографи. Фотографията е една от най-популярните теми в Instagram, като милиони фотографи споделят своите изображения, използвайки hashtags на Instagram за фотографи.

Има и няколко големи страници на хъба с милиони последователи, които преразглеждат и публикуват снимки и могат да ви донесат тонове експозиция. Сред поредицата от общности в Instagram @Bkstreetart е любимо преследване на уличните фотографи.

Със 65 083 последователи той постигна голям успех в раздвижването на разговорите за уличното изкуство. Друг, @bns_sky или Best Nature Shot позволява опции за функция, следване и маркиране за качващите.

2. VSCO

VSCO е друга голяма фотографска общност, която позволява на потребителите си да добавят, редактират и споделят снимки. VSCO има филтри за ефекти, както и други инструменти за редактиране. В тяхната секция „Открийте“ има истории на общността и творчески уроци за фотографи. Подобно на Instagram, можете да следвате други създатели и да споделяте работата си

3. Flickr

 

На пръв поглед Flickr може да изглежда малко прекалено голям, за да е добро, с тона на действията по подравнение и общи дискусии. Ако обаче копаете по-дълбоко, ще намерите много висококачествени фотографски групи и общности, които все още са активни във Flickr.

Теми като улична фотография, черно-бели портрети, сюрреалистична фотография, филмова фотография, фотография на хора, пейзажи и др.

Обществото за улична фотография сега (SPNC) позволява изображенията да се добавят само с покана. В своята четвърта година, групите работят по много безапелационен начин!

Те имат и информационен бюлетин, на който можете да се абонирате. Моделът, който е само за покани, гарантира, че общността не се отбива в неизвестна територия и знае кого добавя като член.

4. 500px

500 пиксела е друга общност, изключително популярна за споделяне на снимки. Фотографите по цялото земно кълбо следят пулса на снимките на другите. Ако се стремите да изградите голяма глобална експозиция, това е сайтът.

500px общността награждава висококачествената работа и ако внимавате да уреждате изображенията, които показвате на 500px, лесно можете да присъствате на нейната начална страница и да получите масивна експозиция.

5. Behance

Behance от Adobe е безплатна онлайн общност за художници. Много фотографи използват тази платформа, за да покажат работата си и да получат обратна връзка от общността. Техният изчистен и привлекателен дизайн е най-голямата им продаваема точка. Фотографите, които искат да си сътрудничат с други художници, могат да направят това на своята платформа. И като част от Adobe Family, Behance е интегриран с други продукти на Adobe.

6. Reddit 

Reddit привлича милиони активни потребители всеки ден, а подредитите му за фотография са едни от най-активните фотографски форуми, които бихте намерили онлайн.

Фотографията subreddit, която има над 300 000 последователи, можете постепенно да започнете да участвате в други ниши подреддити въз основа на вашите интереси.

Просто се уверете, че не сте агресивни в това, че просто се маркетирате и популяризирате работата си. Потребителите на Reddit предпочитат и оценяват истинското участие и даване, така че коментирайте и допринасяйте за активни дискусии и изградете вашата Reddit Karma

7. EyeEm

EyeEm като фотографска общност е доста популярен в Азия и Европа и печели последователи и в САЩ. В много отношения EyeEm е като смесица от Instagram и 500Px. EyeEm има един от най-хубавите дизайни и дава възможност на фотографите да споделят изображения с маркиране и гео маркиране.

EyeEm има и много Instagram като филтри (EyeEm въведе филтри преди Instagram!). Фотографите вече могат дори да продават своите изображения на пазара EyeEm.

8. OneEyeland

OneEyeland е супер селективна фотографска общност с първокласно съдържание. Това, което отличава OneEyeland е, че експертите фотографи ръчно проверяват всички приноси, преди да станат публични публикации. Характеристиките на OneEyeland са с фотогалерии на някои от най-добрите световни фотографи и строгите му стандарти за качество блестят от работата, която тя одобрява.

За уроци по фотография

9. Digital Photography Review

DPReview се превърна в един от най-добрите онлайн форуми за всичко, свързано с дигиталната фотография. Преглед на цифровата фотография има тонове статии, рецензии, инструкции за всички аспекти на цифровата фотография.

Ако има един уебсайт, на който искате да се обърнете, преди да направите покупка на цифрови фотоапарати или друго фотографско оборудване, вие със сигурност ще намерите подробни прегледи на продукти, като ръководства и форуми за дискусии на потребителите на този уебсайт.

10. Phototuts+

Tuts + предоставят ценни уроци и курсове за различни нишови области – фотографията и видеографията са една от тях. Освен отлично изработения им блог, основните бележки на сайта са раздел за електронни книги и работни места.

11. Digital Photography School

DPS е може би най-добрият уебсайт за изучаване на фотография за новото време на дигиталната фотография. Има много съвети и трикове за фотография, статии с практически указания, ръководства и ръководства за всички аспекти на дигиталната фотография и след обработката. DPS разполага и с изключително активни фотографски форуми

12. DIY Photography

13. Strobist

Strobist е фантастичен фотографски ресурс, фокусиран само върху изкуството и техниката на осветление. По-конкретно, Strobist се фокусира върху използването на светлини и светкавица извън камерата, за да изведе снимките си на следващото ниво.

Безплатният курс Lighting 101 е идеален за начинаещи, тъй като започва от самите основи на осветлението и обяснява всичко, което трябва да знаете за използването на осветление във вашите фотосесии.

14. Photo.net

Photo.net е голяма общност от ентусиасти, начинаещи и професионални фотографи с огромно хранилище от съдържание, достъпно за фотографите. С много статии, онлайн курсове за фотография и активни форуми, Photo.net има нещо за всеки, който се интересува от фотография.

15. Фото разговор

Фото разговорите са страхотна общност за цифрова фотография, за да намерите как да публикувате статии, електронни книги и други ръководства. Сайтът също има място за форуми за дискусии. Форумът е добре проектиран и разделен на категории като ревюта на предавки, съвети за фотография, галерии, редактиране и т.н

За фотографски новини

16. This week in photo

Тази седмица във Photo е мястото, където можете да намерите всички най-нови новини, прозрения и лъжички за фотографски събития, съоръжения и камери.

17. Pop Photo

PopPhoto бръмчи с новини за фотографски работилници, конкурс и събития. Освен това има подробни прегледи на най-новите фотографски джаджи, камери и обективи, тествани от фотографите. Въз основа на своите отзиви, този сайт на форума съдържа и ръководство за купуване на фотографи, където съдържа препоръки за тестваното от него фотография.

Форумът за фотография на PopPhoto също е доста активен и всеки ден има жизнена публикация, която публикува.

18. Photo Contest Insider

Ако се мъчите да се информирате за най-новите конкурси в състезания, тогава не се притеснявайте. Вътрешността на фотоконкурса върши краката и ви предоставя изчерпателен списък на всички фотоконкурси, в които можете да участвате.

19. GuruShots

GuruShots е свързан с фотоконкурси за всички – от начинаещи до професионалисти. GuruShots въвежда в общността аспекти на партньорски рецензии във фотоконкурси, където победителите се избират въз основа на броя гласове, които техните изображения получават от своите връстници (потребители в Gurushots).

Gurushots е чудесен за получаване на обратна информация за вашите изображения – изображенията, които получават много гласове, са склонни да се показват на началната страница, а победителите в конкурса също получават много експозиция.

Места за фотографски дискусии

20. LightStalking

LightStalking предлага тона наръчници, статии и безплатни за фотографите. Но там, където наистина грее и се отделя от други подобни сайтове, са неговите форуми. Популярните онлайн форуми на LightStalking са много активни дискусионни табла, включващи всичко – от общ фотографски чат-чат (70 000+ публикации) до фотографски предизвикателства (25 000 мнения)

21. Fstoppers

Тази фотографска общност предоставя „най-добрите ресурси за осветление за фотография, прегледи на предавки, бизнес съвети, зад кулисите и новини от индустрията“. Общността разполага с „картина на деня“ на своите клиенти и дава възможност на колегите фотографи да коментират и дават отзиви активно.

Ако процъфтявате на стимулираща дискусия за най-новото оборудване на камерата, това е мястото, където можете да уловите всички най-нови шумове!

22. ThePhotoForum

С над 150 000 регистрирани потребители и 30,00 000 публикации, Фото форумът е един от най-активните ресурси за Фотография и Дигитална фотография. Структуриран в различни категории, Фото Форумът разполага с активни дискусионни табла за всичко – конкурси, общи фотографски новини, начинаещи, фотокритика, прегледи на камери и много други.

23.Photography-on-the.net Digital Photography Forums

С близо 400 000 членове, Фотография в мрежата е един от най-добрите онлайн форуми. Този форум се казва, че е мястото за предавки на Canon. Освен да обсъждате всички фотографски неща, можете да покажете и работата си. Въпреки че можете да разглеждате по-голямата част от съдържанието в този фото форум като гост, за публикуване и преглед на някои теми, първо трябва да се регистрирате.

24. Photography Forum

Този фотографски форум обсъжда необходимостта от подобряване на уменията на фотографите. Имате отделни конци върху пейзажи, портрети, сватба и т.н. Форумите тук също са разделени на теми, базирани на нивата на умения на фотографа.

За Бизнес фотография

25. Photo Attorney

 

Заключение:
С толкова много фотографски общности и форуми, за да участвате, трябва бързо да намерите най-добрите 4-5 онлайн фотографски общности и форуми, с които искате да бъдете активно ангажирани, и бавно да се движите нагоре по веригата и да станете ценен, допринасящ член на тези общности ,

Затова поддържайте вашето любопитство и израстване по фотографските форуми и общности и бъдете част от тези, които правят вашето пътуване като професионален фотограф все по-възнаграждаващо и красиво. Въпреки че можете да покажете работата си в някои от горепосочените сайтове, професионален уебсайт за вашето портфолио има своето място.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *