fbpx

Митове за сватбената фотография, в които вярват всички двойки

В тази статия ще разгледаме кои са основните митове за сватбената фотография.Сватбените снимки могат да бъдат както прекрасен спомен от най-важния ден, така и горчиво разочарование. За да не се случи второто, прочетете нашата статия!

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Мит номер 1. Сватбената фотография е неразумно скъпа

Учудващо е защо фотографът трябва да получава такива суми за 8-часов работен ден. В края на краищата той прави същото като вашите приятели със смартфони, нали? Не, не и отново!

Важно е да се разбере, че резултатът от работата на фотографа не е просто красива картина, а безценни спомени. Именно той е отговорен за това как ще запомните този ден, как децата ви ще го видят по-късно.

Добрият сватбен фотограф не просто натиска бутона на затвора в точното време, той разказва история със своите снимки. А способността да се предадат всички емоции, красота и настроение на този ден струва много.

Освен това работата на сватбения фотограф е не само в самата снимка – след сватбата той ще има дълги часове за подбор и обработка на кадрите, плюс подготвителна работа: трябва предварително да проучи местоположението на снимките, за да обмисли нейния сценарий.

Прочетете и статията за сватбен фотограф в Перник!

Не забравяйте, че цената включва разходите за професионално оборудване, което трябва да се актуализира редовно, за да се подобри качеството на работа.

Вие плащате за уникалните професионални знания и опит, натрупани през годините. За увереност във вашата почивка, за спокойствие, за осъществяване на вашите мечти и най-красивите спомени. Добрият специалист никога няма да е евтин.

Митове за сватбената фотография

Разбира се, можете да рискувате и да поканите начинаещ фотограф на сватбата – и да получите отличен резултат за малко пари. Но е важно да осъзнаем, че това все още е риск.

Новак фотограф не знае всички клопки, не разбира спецификата на работа на сватба, където е много важно винаги да сте нащрек и да уловите моменти, които никога повече няма да се повторят.

Не можете да направите сватбата отново. Затова не рискувайте с качеството на снимките, само за да спестите малко. Да, сватбената фотография не е евтина. Но това напълно оправдава всички изразходвани пари.

Мит номер 2. Изборът на фотограф не е спешен.

Трудно е да се каже, че в подготовката за сватба най-важното и спешно. Много зависи от времето на подготовка и от вашите приоритети. Фактът обаче остава, че добрите сватбени фотографи планират заетостта си месеци предварително.

Намирането на безплатен професионалист за лятна сватба в събота две седмици преди празника е нещо от фантазия.

Никога не е твърде рано да пишеш на фотограф. Някои двойки, които са сигурни в своя избор, ще резервират дати почти една година предварително! Ако не сте от онези булки, които знаят кой ще снима сватбата си, преди да получат оферта, не отлагайте търсенето на специалист в дълга кутия.

Понякога е полезно първо да се съсредоточим върху намирането на организатор, който да помогне при избора на други изпълнители. Но ако смятате да се подготвите, поставете избора на фотограф на едно от първите места в списъка на сватбените афери.

И дори ако сватбата ви не се провежда във летния сезон или в делничен ден, не пренебрегвайте нашите съвети. В крайна сметка трябва да гледате няколко десетки или дори сто портфейла и след това да проведете повече от една среща с експертите, които искате да направите окончателния избор.

Едва ли си струва да вземете толкова важно решение набързо.

Мит номер 3. Сватбеният фотограф ще вземе предвид всичко каквото казвате

Има голяма разлика между „Това е страхотен кадър / поза / ъгъл, искам да го повторя в нашата сватбена фотосесия“ и „Направихме списък на необходимите снимки от триста точки.“ В допълнение, красивата сватбена фотография също е творчество.

И за двойката, и за фотографа. Така че най-добрият начин да получите страхотни снимки от сватба е да не завързвате ръцете на професионалист , а да го оставите да твори.

А сватбената фотография е определен стил. Със сигурност, докато разглеждате уебсайтовете или социалните мрежи на сватбени специалисти, вече сте забелязали разлика в обработката, в цветовата палитра, в естеството на снимките.

Някой снима по-динамични, оживени снимки – а някой има красива и нежна постановка. Някой предпочита леки снимки и минимум обработка – докато някой прилага тъмни филтри, харесва твърди сенки …

Не можете просто да дойдете при един фотограф, да му покажете портфолиото на друг и да го помолите да направи същото. Както всеки творчески човек, фотографът има свой собствен стил и собствена визия.

Уважавайте вкуса и избора на професионалист и ако разберете, че това не е ваше, продължете да търсите някой, с когото ще сте на една и съща дължина на вълната.

Мит номер 4. Основното нещо в сватбената фотография – любовна история

Често, за да спестят пари, двойките поръчват на фотограф не за целия ден, а за няколко часа, за да премахнат само такси и разходка. И почти винаги съжаляват за решението си. В крайна сметка сватбата не е само вашите красиви портрети, това са и вашите емоции, смях, сълзи от радост …

Това са запалителни танци, творчески изпълнения на приятели, искрени поздравления, топли прегръдки.

Да, в списанията и портфолиото на фотографите се поставя по-голям акцент върху сутринта, любовната история, церемонията на булката, но се нуждаете от снимки от сватбата не за бъдещи публикации, а за себе си.

За да ги погледне, да си спомни най-щастливите моменти от този ден, да се потопи в атмосферата му отново и отново и да се изпълни с неговата енергия.

А най-„емоционално заредени“ ще бъдат именно фотографиите от следобеда, в които има много по-малко продукция и много повече искреност, живот! Така че, нашият съвет е да поръчате заснемането на целия ден, дори ако заради това трябва леко да намалите разходите в детайлите.

Повярвайте ни, струва си!

Вижте статията и за професионален сватбен фотограф!

Надяваме се статията Митове за сватбената фотография – ви е харесала и е дала отговор на част от вашите въпроси

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *