fbpx

Как да се подготвим за сватбена фотосесия?

Как да се подготвим за фотосесията?

Първият въпрос, който възниква пред всички, решили да участват в снимките, е “ как да се подготвим за фотосесията ?“ В тази статия ще се опитам да обясня по най-подробния и разбираем начин на какво си заслужава да се обърне внимание при подготовка за фотосесия, така че фотосесията да носи радост, а резултатът да отговаря на очакванията.

Най-важното е, не забравяйте, че  фотосесията  е преди всичко удоволствие!

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Подготовка за фотосесия

Затова не се притеснявайте много и се изнервяйте, изтощавайте се с спешни диети, солариум, гледайте хиляди видео уроци от поредицата „ Как да позираме правилно “ и останете будни цяла нощ в навечерието на снимките и помислете в кои пози е по-добре да застанете пред камерата.

Всичко това ще доведе само до факта, че  на фотосесията  ще бъдете в ужасно настроение, изтощени, с изчезнал поглед и усещане, че сте попаднали на изпита по висша математика, а не на фотосета. И това, виждате ли, няма да поправи нито един Photoshop.

Но безотговорното отношение към  фотосесията е  невъзможно.

Фотографирането е сложен и отговорен процес, не само за  фотографа , но и за модела.

Ключови фактори във вашата подготовка за фотосесия

За да започнете, просто решете и кажете на  фотографа  какъв вид снимки искате да получите. В какъв стил и образ искате да се появите. Ако не можете да изберете за себе си подходящо изображение,  фотографът  ще се радва да ви помогне с това, да ви каже кои дрехи и аксесоари да снимате е най-добре да изберете.

Професионалният сватбен фотограф винаги е на мода!

Ако планирате да играете по някакъв необичаен начин,  фотографът  ще ви каже къде да наемете костюм или ще посъветва майстор, който ще създаде индивидуален тоалет за вас. Сега много фотостудия имат собствен набор от всякакви дрехи и аксесоари, които можете да използвате по време на фотографията.

Грим стилист на снимачната площадка

Друг важен компонент при създаването на добра  фотосесия  е наличието на грим стилист на снимачната площадка. Този незаменим член на екипа на  фотографа  ще придаде хармония и завършеност на изображението: изпълнете безупречен грим, придайте на лицето си равномерен гладък приятен тон, подчертайте силните си страни и скрийте недостатъци, направете прическа подходяща за външния вид.

Не пренебрегвайте гримьора във вашата подготовка за фотосесия! Всички недостатъци на независимия грим, дори и най-незначителните (сложете малко по-плътен нюанс на едното око, отколкото на другото; тонът не беше много гладко засенчен), който няма да се забележи в обикновения живот, веднага хващайте окото си под светлината на осветителните тела във фотостудио.

Не канете много хора да снимате с вас! Кикотите приятелки, малки деца или опитни майки няма да ви позволят да се отпуснете пред обектива, да се почувствате спокойни и лесни, опитайте себе си по нов начин.

Да, и  фотографът е малко вероятно да успее да се концентрира и да си върши работата ефективно, ако трябва постоянно да се разсейва от всякакви въпроси относно марката на камерата си и дори да се увери, че нечии допълнителни ръце не влизат в кадъра!

Вземете например любимия си човек, ако за първи път отивате на  фотосесия  с непознат  фотограф . И го оставете в стаята за релакс във фотостудиото, където той може да се наслади на чаша кафе и достъп до интернет.

Почивен ден в подготовка за фотосесията

Ако  фотосесията не е първа за вас, след това си организирайте почивен ден от всички ежедневни проблеми и трудности, елате сами, разсейвайте се от всичко и останете сами със себе си в тези няколко часа!

Повярвайте на моя опит, нищо не се сравнява с нагона, когато моделът, знаейки, че никой от познатите, близките хора не вниква изцяло в образа, започва да експериментира, не се колебае да живее, истински емоции и да се наслаждава на стрелба от сърце !

Тази енергия може да се види на фотографиите, тя не може да бъде заменена нито със сложна обработка, нито по причудлив начин, нито от красива природа.

Подготовка за фотосесия

Основното нещо, което трябва да направите преди  фотосесията,  е да се опитате да заспите достатъчно. Свеж и отпочинал вид не може да бъде изобразен. Ако не сте спали в навечерието на снимките, пили коктейли в нощен клуб или сте се карали с гадна старица от долния етаж – това ще се види на снимките!

Разбира се, по време на последващата обработка можете да опитате да премахнете торбичките под очите, възпалените протеини, нервен обрив по челото, но всички тези компютърни манипулации ще отнемат време и следователно периодът за получаване на вашите снимки значително ще се увеличи.

Не пийте много течности и не яжте солен

Не пийте много течности и не яжте солено – това, по същия начин, може да създаде торбички и подуване.

Една от най-важните точки, на която трябва да обърнете внимание, преди да правите снимки, е ръцете ви. По някаква причина много хора, които се погрижиха за прическата, аксесоарите, взеха със себе си цяла чанта с всякакви блузи, мъниста и цветя, напълно забравят, че са се отлепили от лака!

Много пъти точно преди снимката, докато гримьорът рисува модела, трябваше незабавно да тичам до най-близкия магазин за отстраняване на лак за нокти и нов лак, така че в паника да се опитам да придам на ноктите за  фотошоп  поне отдалечена прилика на приличен маникюр.

Следващото златно правило е да скубете веждите си 2-3 дни преди  фотосесията . През това време зачервяването и подуването, които не могат да бъдат прикрити от грим, просто ще имат време да се махнат.

Също така си струва да запомните, че тесните дрехи, презрамките и презрамките от сандали оставят следи по тялото, които преминават само след 20 минути, а в студения сезон – след 40.

Не ходете в навечерието на  фотосесията  в солариума – червеникавият тон на кожата на  снимката ще бъде много забележим.

Спортни натоварвания

Освен това не бива да се изтощавате със спортни натоварвания – малко вероятно е да постигнете забележими подобрения във външния вид, но сковаността и мускулните болки ще ви попречат да изглеждате добре и естествено на снимки и ще ви съсипе настроението.

По- добре е да дойдете на  фотосесията  без никакъв грим – дори и да решите да не използвате услугите на професионален гримьор, по-добре е да си сложите грим преди снимане, така че да е ярък и свеж.

Не се страхувайте дали гримът, който гримьорът ще ви накара да изглеждате прекалено ярък – специфична характеристика на осветителните устройства в студията е, че част от яркостта на грима е „изядена“ и всичко изглежда малко по-различно на снимката, отколкото в живота. Когато видите крайния резултат, ще се уверите, че всичко е наред!

Слушайте професионалният фотограф

По време на  фотосесията не се притеснявайте как изглеждате или къде да сложите ръцете си. Всеки професионален фотограф ще ви каже какво да правите и как да се държите, ще ви обясни нюансите на избрания образ и какви емоции иска да види от вас.

За много хора е по-лесно да се чувстват свободни и спокойни с любимата си музика. Вземете любимите си песни със себе си, почти всяко фото студио има възможност да използва аудио система или лаптоп. И ако нямате под ръка диск или флаш устройство, включете музиката директно на телефона си. Основното нещо е да се чувствате комфортно и лесно!

Прочетете и статията за сватбен фотограф в Перник!

Фотосесията е вид медитация

Фотосесията  е вид медитация, откъсване от всички належащи проблеми, потапяне в напълно нов, непознат свят на магията и приказките. Това е възможност поне за час да се почувствате като актриса, звезда, дива, която внимателно се наблюдава от папараците, опитвайки се да улови всяка вълна от мигли, всяка усмивка. Подарете си този малък празник и усетете колко сте красиви, фотогенични, артистични, красиви!

Надявам се, че тази статия ви помогна да разберете  как да се подготвите за фотосесия  и малко по-лесно и разбираемо направи процеса на участие в снимането.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *