fbpx

Грешки при подготовка за сватба – Част 1

Подготовка за сватба

Разбира се,  вашата подготовка за сватба  е дълъг и трудоемък процес, който изисква много сили и енергия от булката и младоженеца. При приготовленията по подготовка за сватба си , много двойки правят същите грешки. Този списък с 10-те най-често срещани сватбени заблуди ще ви спести време, пари и нерви.

Сватбена грешка  номер едно при подготовка за сватба.

1.Резервацията на ресторант е първата стъпка в подготовката на вашата сватба.

Най-честата грешка, която правят двойките, е да резервират ресторант или друго място, където ще се проведе тържеството, преди да бъде одобрен пълният списък на гостите.

Но какво ще стане, ако ресторантът е предназначен за 50 души и като направите списък с гости, ще разберете, че има поне 200 от тях? Или напротив, направете авансово плащане за огромна банкетна зала и тогава осъзнавате, че искате камерна сватба с минимум роднини и приятели?

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

И ако родителите участват в  подготовката за сватбата  , не забравяйте, че те могат да направят свои собствени корекции в списъка с гости, така че опитайте да обсъдите този въпрос с тях, преди да започнете да избирате място за сватбата.

подготовка за сватба
Подготовка за сватба

Сватба грешка номер две.

2.Най-добрите изпълнители са приятели и роднини.

Мнозина търсят отговора на въпроса  как да спестят пари на сватба . Но не бързайте да правите това за сметка на приятелите си, назначавайки им водачи, фотографи и координатори.

Първо, никой няма да си свърши работата по-добре от професионалист (дори ако приятелката ви винаги е красиво и точно облечена, това не означава, че тя може да бъде поверена на ролята на вашия сватбен гримьор), а спестените пари от работата на хора, специализирани в сватбената индустрия, ще се превърнат в разочарование и разглезена почивка.

Професионалният сватбен фотограф винаги е на мода!

И второ, сватбата е на първо място празник и вашите приятели също искат да участват и да се отпуснат в нея, а не да играят ролята на свободна работна сила.

Сватбена грешка номер три.

3.С фотографа, оператора и водещия можете да се споразумеете в последния момент.

Ако започнете да търсите  сватбен фотограф , оператор, водещ и други специалисти, които трябва да работят директно в деня на сватбата няколко седмици преди тържеството , тогава рискувате да получите служители на принципа „колкото по-богатият, толкова по-щастлив.“

Ако искате внимателно планираната ви  сватба  да не бъде засенчена от хакерската работа на непрофесионалисти, опитайте се да резервирате услугите на изпълнителите, които харесвате възможно най-рано, за предпочитане веднага щом решите датата. В крайна сметка, колкото по-дълго отлагате, толкова по-голяма е вероятността някой друг да резервира желаната дата.

Сватбена грешка  номер четири.

4.Сватбен консултант е скъп. 

Организаторът на сватбата може да бъде истинско спасение за младоженците, премахвайки от тях много рутинни работи и отговорности, които отнемат много време и енергия. Но увеличението на сватбения бюджет плаши много двойки.

Противно на общоприетото мнение, цената на услугите за организиране на сватби не е толкова висока, а ползите са огромни. И това не е само освобождаването на вашето ценно време и координацията на всички изпълнители преди и по време на сватбата.

По правило специалистите по организирането на  сватби  могат да ви помогнат значително да спестите бюджета си, като постигнете съгласие за отстъпка с доверени изпълнители и посочите за вас онези разходи, които можете да откажете, без да навредите на тържеството.

Сватбена грешка номер пет при подготовка за сватба.

5.Направете го сами – спестете бюджета.

Да, има много уроци как да направите покани за  сватба онлайн сега. Направете го сами, как да украсите банкетна зала, да направите бонбониери за гости, реквизит за фотосесия, карти за сядане на маси и т.н. Но преди да купите цветна хартия и лепило, помислете колко време ще ви отнеме да произведете, например, 100 карти за гостите.

Отново се доверете на професионалистите и си спестете времето и нервите. Хората, които се занимават професионално с ръчна изработка, имат много опит и техните умения им позволяват да прекарват много по-малко време, създавайки творби.

Прочетете и статията за сватбен фотограф в Перник!

А цената на тяхната работа е сравнима с бюджета, който харчите за закупуването на всички необходими материали (пребройте колко листа картон разваляте, преди да получите първата повече или по-малко красива, плоска и кокетна карта и за експерименти с други сватбени аксесоари).

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *