fbpx

5 златни правила за шаферка на сватба

Шаферка на сватба

И така, вие сте избрани за шаферка на сватба. Това е едновременно чест и голяма отговорност. Често шаферките се притесняват не по-малко от самите булки – в края на краищата от тях зависи в какво настроение ще бъде булката на празника, дали ще се смее или ще плаче, ще се отпусне или се притеснява поради организационни проблеми.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Как да се държим? Какво да облека? Какви отговорности да поемате? Всичко е много просто! За да протече добре сватбата, шаферката трябва да знае петте златни правила.

Правило първо за шаферка на сватба

Шаферката на сватбата, трябва да бъде до булката от началото на празника, тоест сутринта. Добрата шаферка ще помогне да обвържете корсета, да закрепите воала, да закрепите огърлицата. Тя ще подкрепи и успокои не само тревожната бъдеща съпруга, но и майката на булката, която по неподходящ начин пусна сълза.

Шаферка на сватба
Шаферка на сватба

Правило второ шаферка на сватба

Булката в деня на сватбата е развълнувана и разпръсната, така че шаферката е тази, който трябва да гарантира, че документите и пръстените не се забравят, както и листенца от рози, шампанско и закуски за разходка, носна кърпа, мобилен телефон и още хиляди малки неща, които със сигурност ще ви бъдат полезни в това ден.

Вижте статията и за професионален сватбен фотограф!

Правило трето шаферка на сватба

Шаферката се грижи за подготовката и провеждането на откупа на булката (ако това е предвидено в сценария на сватбата). В интернет можете да намерите много опции за сценария на обратно изкупуване, от традиционните до най-екзотичните.

Основното е, че откупът би определил всички пристигащи гости и младоженеца по правилния начин, зададе настроението за празника: той ще бъде весел и безразсъден или, обратно, романтичен и трогателен.

Правило четвърто

  Той гласи: „Шаферката не трябва да засенчва булката на сватбата!“ Затова е много важно да изберете правилната рокля за този ден. Не обличайте бяла рокля. Това важи не само за шаферката, но и за всички останали гости на сватбата.

Само булката трябва да е в бяло. Също така трябва да се избягва черното – имаме сватба, а не траур. Не фокусирайте твърде къса пола или твърде дълбоко деколте. Най-добрият вариант е елегантна рокля от приглушени тонове.

Правило пето

Помогнете на булката неуморно да бъде най-красивата на този ден. Сватбена рокля е необичайно облекло за момиче, следователно (особено в началото на деня) булката ще се почувства малко на място, без да разбира как да ходи в нея, как да седи.

Помогнете й да влезе в колата, задръжте влака, когато се качи нагоре по стълбите, поправете воала. Уверете се, че прическата изглежда така, сякаш булката току-що е напуснала салона, а пръски шампанско не са покрили подгъва й. Не забравяйте да изтриете всички следи от червило от бузите й след поздравления в деловодството!

Прочетете и статията за сватбен фотограф в Перник!

И най-важното, при най-малкия досаден инцидент, не забравяйте да повторите на булката: „Това е на щастие!“

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *