fbpx

Детска фотосесия

Детска фотосесия, как да подходим?

Попитайте всеки фотограф и той ще ви каже, че провеждането на  детска фотосесия  е най-трудно. При снимане на деца не е възможно просто да поставите детето и да го помолите да се усмихне на камерата.

Децата не знаят как и просто не могат да позират, както правят възрастните. Те бързо се уморяват, губят интерес и вниманието им преминава към съвсем различни неща, докато колкото по-малко е бебето, толкова по-малко време имате, преди да премине към нещо друго.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Основната задача на  фотографа  е да завладее детето с процеса на  фотосесията . Най-лесният начин да направите това е като измислите проста и вълнуваща игра за бебето. Фотограф с опит в детската фотография винаги има няколко трика в ръка как да направите това и той знае точно отговора на въпроса как да снимате деца.

 

Подготовка за детска фотосесия

Когато се подготвят за фотосесия на  детето , родителите първо трябва да решат кои черти на характера на детето си искат да виждат на снимките и да решат в кой стил ще се проведе  фотосесията . Това може да бъде забавно и палаво снимане или, обратно, бебето ще бъде привързано и мечтано.

Също така си струва да се има предвид, че някои деца се държат красиво в компанията на своите приятели, когато като други, напротив, те се разсейват само когато се появят непознати. Също така, за много деца може да бъде истинско мъчение да сменят костюми по време на  фотосесия  и, ако детето ви мрази облеклото, опитайте се да намалите броя на дрехите за снимане.

Вижте статията и за професионален сватбен фотограф!

Място за детска фотосесия

След като сте решили темата за фотографията, можете да започнете да избирате място. Тя може да бъде красив парк, детска площадка или интериорно фотостудио. Опитайте се да изберете място за  снимане  не много далеч от дома, така че детето да няма време да се измори и скърца по време на пътуването.

Чудесен вариант може да бъде и  детска фотосесия у дома. Това ще бъде най-доброто решение за онези деца, които не са много удобни в странна среда, срамежливи и плачат или, обратно, стават твърде активни и напълно неконтролируеми. Запознатата обстановка, любимите играчки и познатите лица наоколо ще успокоят вашето бебе и ще му помогнат да свикне по-бързо с камерата.

Детска фотосесия през първата половина на деня

Детска фотосесия се  планира най-добре през първата половина на деня, когато той все още е пълен с енергия и сила. Физическото състояние на детето е много важно – бебето трябва да е здраво, да се чувства добре, да е сънно и пълноценно.

Не забравяйте да вземете мокри кърпички, вода и нещо, което да вземете за хранене. Опитайте се да имате поне два комплекта дрехи със себе си, защото децата, особено ако снимате на открито, могат да се замърсят много бързо и смяната на дрехите ще се превърне в задължително.

Докато правите снимки

Най-малко един от родителите трябва да присъства на стрелбата. Това е много важно, защото когато остане насаме с непознат фотограф, детето може да се уплаши. А присъствието на мама или татко ще успокои бебето, ще го направи по-смело и ще помогне да свикне по-бързо при непознати условия.

И разбира се, родителите знаят по-добре от всеки друг какво кара детето им да се смее и какви игри обича.

Не принуждавате детето

Най-интересните и оживени кадри се получават, ако не принуждавате детето да позира пред камерата, а просто му позволявате да се държи естествено. Много е важно да общувате с бебето по време на  фотосесията  и тогава лесно ще постигнете необходимите емоции.

Можете да му задавате различни въпроси, да играете „късмет“, да карате тротинетки, да раздавате различни предмети, да хвърляте топка, да изграждате смешни гримаси и да накарате бебето да се смее по всякакъв възможен начин.

Грандиозно събитие преди  фотосесията

Безпроблемен начин да постигнете много ярки емоции в кадъра е да заведете детето на всяко грандиозно събитие преди  фотосесията  (това може да бъде аквариум, зоопарк, нова карикатура във филм или цирково изпълнение), а по време на снимките да го помолите да разкаже за своите впечатления.

Най-важното по време на фотографирането на дете е да  запомните, че  фотосесията  е на първо място интересно и ново приключение за бебето.

Не се ядосвайте и не му се скарайте, дори ако той се държи, както ви се струва, неправилно: отказва да извърши действията, за които е помолен да извърши, разсейва се от чужди предмети, е твърде развълнуван или, обратно.

Прочетете и статията за сватбен фотограф в Перник!

Детските фотосесии

На първо място, спрете да мислите, че времето за снимане се губи. Това е напълно естествен процес в  детските фотосесии. Ако започнете да оказвате натиск върху детето, прибързвайте го или го наказвайте, тогава само вие ще загубите време и няма да постигнете нищо добро.

Не забравяйте, че добрата  фотосесия за деца  е възможна само когато бебето може да се отпусне и да се чувства комфортно.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *