fbpx

Цена за сватбена фотография. Какво се включва?

Цена за сватбена фотография

В тази статия ще разгледаме основните опорни точки и как се определя реалната цена за сватбена фотография.

Започвайки търсене на  сватбен фотограф , много двойки са изправени пред факта, че ценовият диапазон в тази област е много голям. Не всички разбират от какво зависи  цената на сватбената фотосесия  и затова избират  сватбен фотограф на  принципа, че колкото по-евтино, толкова по-добре.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Нека се опитаме да разберем защо зависи цената на сватбен фотограф и дали винаги печелите, ако успеете да спестите.

Опитен фотограф и реална цена за сватбена фотография

Първият и решаващ фактор, който влияе върху цената, е опитът на  сватбения фотограф . Не е тайна, че, започвайки своя път във фотографията, много нови потребители печелят първите си клиенти с такъв маркетингов ход като дъмпинг, тоест ниската цена за услугите си спрямо конкурентите.

Вижте статията и за професионален сватбен фотограф!

И тук никой не е необходимо да обяснява, че тъй като човек е готов да работи за стотинка, това означава, че той няма поръчки и тъй като няма поръчки, той също няма опит в стрелбата, което на практика ви гарантира да получите напълно различен резултат броиш.

Разбира се, една сватба е скъпа и изкушението да се спести е много голямо. Но – сватбената фотография в никакъв случай не е област, в която е допустимо да се жертва качеството в името на икономията.

Цена за сватбена фотография.
Цена за сватбена фотография.

Обхват на работата на фотографа

Но дори и да решите да изберете наистина професионален фотограф за вашето тържество,  цената на фотосесията  може да варира в зависимост от няколко фактора.

Първо, времето за снимане

Едно нещо е да се обадите на фотографа за няколко часа, за да свали картината в деловодството и да направи няколко общи снимки с гостите, а съвсем друго е, ако фотографът ще бъде с вас през целия ден, от събиранията на булката до края на празничния банкет.

Ето защо, ако искате да спестите от сватбена фотография, помислете дали наистина имате нужда от фото хроника на целия банкет или дали можете да стигнете, например, с първия танц, който обикновено се случва час след началото на тържеството.

Второ, величината на вашето събитие

Това може да повлияе и на цената на фотографията. Ако сте поканили двеста приятели и роднини, вероятно вашият фотограф ще се нуждае от помощник, който ще успее да направи портрети на всички гости и реакцията им към случващото се, докато основният фотограф ще обърне повече внимание на булката и младоженеца.

Отдалеченост на избраният фотограф

Друг фактор, който може да повлияе на  цената на сватбената фотосесия,  е мястото. Ако сте избрали отдалечено предградие за вашето тържество, вероятно някои от вашите изпълнители, включително фотографът, ще поискат допълнителни разходи за пътуването или платено такси до мястото на сватбата и обратно.

В случай, че планирате чужда сватба и искате да доведете фотограф от вашия град, тогава бъдете готови да поемете разходите за преместване и живот сами.

Бонуси и реални пакети за сватбена фотография

Преди да поръчате на  фотограф за сватба , внимателно прочетете какво получавате в крайна сметка. Много специалисти имат напълно различни пакети услуги.

Прочетете и статията за сватбен фотограф в Перник!

Броят на обработените снимки, независимо дали някои от тях ще бъдат в печатна форма, независимо дали е включена фото книга или предварителна снимка на Love Story – всичко това се отразява на общата цена на вашата поръчка.

Винаги уточнявайте какво точно ще получите и в каква форма, само по този начин ще можете да разберете от какво точно  се формира цената на сватбената фотография.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *