fbpx

Как да изберете маршрут за сватбена разходка?

В тази публикация ще разгледаме основните моменти затова как да изберете маршрут за сватбена разходка?

Сватбена фотосесия и маршрут за сватбена разходка

Сватбена фотосесия  е един от най-важните етапи, с които младоженците ще се сблъскат. Именно през този период бяха направени по-голямата част от продуцентските кадри, които в бъдеще ще формират основата на семейния албум.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

За да бъде фотографията най-успешна, е необходимо предварително да се помисли върху маршрута на сватбената разходка.

Как да изберете маршрут за сватбена разходка?
Как да изберете маршрут за сватбена разходка?

Има два начина за създаване на маршрут: доверете се на класическите маршрути или измислете нещо свое. Ако не искате снимките ви да изглеждат еднакво както всички ваши приятели и хиляди други двойки, съветвам ви да тръгнете по втория път.

Маршрут за сватбена разходка

Разбира се, измислянето на сватбен маршрут може да бъде много трудно: не е ясно откъде да започнете, колко локации да изберете и как да разберете дали техният сватбен фотограф ще одобри  от гледна точка на светлината и спецификата на работата им.

Прочетете и статията за сватбен фотограф в Перник!

В тази статия искам да ви помогна да разберете всички тези нюанси и да разберете основните принципи на съставяне на маршрут за сватбена разходка.

Брой места за сватбена фотография

Като начало, нека да определим оптималния брой места за правене на снимки. Би било по-добре, ако имаше един или двама, максимум три. Не забравяйте, че за да се преместите от едно място на друго, ви трябва време. Не превръщайте почивката си в задръствания и безкрайна координация на гостите.

Дори едно място за снимане ще позволи на вашия  фотограф  да направи доста достатъчен брой различни снимки. А минималният брой трансфери от място на място ще даде възможност да се отдели повече време за самата фотосесия.

Време е за сватбената фотосесия

Когато планирате бъдещия си пешеходен маршрут, не забравяйте, че стрелбата не е само разходка, а отнема време. Оптималното време ще бъде най-малко 20-30 минути на всяко място за снимане. Но опитът показва, че правенето на твърде дълги фотосесии не винаги е добре.

Ако не сте опитен модел, тогава не снимайте повече от един час – това е точно времето, в което ще имате време да свикнете с камерата и ще получите достатъчно добри снимки, но няма да се уморите и да не загубите интерес към процеса.

Избор на пейзажи при сватбената разходка

Ако искате вашата  сватбена фотосесия  да бъде наистина ценна и оригинална, опитайте се да изберете места за фотосесията, които не само ще станат красив фон, но и ще носят логична тежест за семейния ви албум.

Спомнете си как се запознахте, където беше първата ви среща, се състоя предложение за брак …

Всичко това може да бъде от голяма помощ при изготвянето на маршрут за сватбена разходка. Ако планирате регистрация за излизане, не забравяйте да се разходите на разходка, придружена от сватбен фотограф  около мястото: нищо не предава атмосферата на деня като околните пейзажи, подробности и време на годината.

Много важен детайл от сватбения албум е градът, в който се провежда празникът. Опитайте да включите няколко снимки в своя кадър, които отразяват сцената. Но избягвайте хакерските маршрути, по които ще бързате с други двойки за правото да правите снимки на известен паметник. По-добре е да изберете някои некласически, но в същото време характерни пейзажи, гледка от покрива и т.н.

Осветление за сватбената фотосесия

Когато избирате място за  сватбена фотосесия , не забравяйте да ги обсъдите с фотографа си, така че той да разбере предварително какво оборудване и допълнителни аксесоари ще са ви необходими по време на снимането.

Когато избирате улично местоположение, обърнете внимание, че най-удобните места за снимане ще бъдат местата, където има слънчеви открити зони и сянка – в този случай сватбеният фотограф  ще може да избере осветлението въз основа на неговия стил на снимане.

Вижте статията и за професионален сватбен фотограф!

Ако това са затворени места, тогава стаи с големи светли прозорци изглеждат най-изгодни. По принцип светлината от прозореца е класическа техника при  сватбена фотосесия , която е много по-добра от изкуствената светлина.

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *