fbpx

Как да изберем своя сватбен фотограф в столицата?

Сватбен фотограф в столицата!

Когато планирате сватба в София, важно е да имате представа как ще протече вашият специален ден. Например, какво да очаквате, когато наемете сватбен фотограф в столицата? Как да отстраним неподходящите кандидати?

Как ще изглежда вашето взаимодействие по време на самата сватба и най-важното: какъв резултат трябва да очаквате?

Сватбен фотограф в столицата
Сватбен фотограф в столицата

1. Портфолио на сватбен фотограф в столицата

Разбира се, всеки професионалист развива свой собствен работен стил и етика, така че ще говоря само за себе си. Ако избрах за себе си фотограф, първата стъпка би било да проуча портфолиото му – сравнително малка селекция от най-добрите произведения от различните му сватби. Въз основа на това е лесно да отсеете кандидатите, чийто стил или качество не ви подхождат.

Прочетете и статията за сватбен фотограф в Перник!

2. Каква ще бъде вашата комуникация със сватбен фотограф в столицата?

Тъй като портфолиото обикновено включва само избрани снимки, има смисъл да отделите известно време, разглеждайки всички снимки на вашия кандидат, направени по време на една сватба от началото до края. Всъщност това получават клиентите, които обикновено не са професионални фото модели.

За тази цел подготвяме галерия на избрани фотосесии, в която можете да изучавате колкото се може повече такива сватбени фотосесии по ваш избор.

В допълнение, това дава на клиента добра представа за хода на деня, графика му, посетените места и т.н.

3. Как да изберем своя сватбен фотограф в столицата?

Ще бъде ли невидим като ловец; или бихте имали против да изтласкате свещеника, за да получите добър близък обмен на пръстени? Ще даде ли заповеди как да позират и кога да се усмихнат като командир; или да ви пусне за вашия бизнес и щракнете върху камерата сега и след това като папараци?

Какво да направите, ако наистина нямате нищо против няколко съвета и препоръки от специалист, но, разбира се, не от домашно отглеждан Спилбърг, който си представя, че е основното на вашата почивка?

Въз основа на моя личен опит различните етапи на сватбата изискват различни техники на снимане, за да направят този ден по-спокоен (а не обратното), забавен и запомнящ се за клиентите.

Според мен, съчетавайки както репортаж-шпионаж, така и продуцентски (изцяло или частично) стил на снимане, можете да убиете две птици с един камък.

Какво би направил много добър сватбен фотограф ?

Например, по време на вашите сутрешни подготовки, преди перфектният грим и прическа на булката да влезе в контакт с тропически климат (или особено страстен младоженец), можем да направим няколко поетапни романтични портрети, които да предадат цялата красота на момента, вълнението на момичето, нейното очакване и очакване на чудо.

В такива моменти може да се наложи малко напътствие от фотографа. По този начин можете да (и трябва) да направите няколко оригинални, елегантни и забавни портрети на младоженеца с неговите приятели.

Избор на подходящ сватбен фотограф

По правило веднага след сватбената церемония, ако няма бързане, лежерната разходка или малкото пътуване с фотограф до интересни места може да бъде много полезно. Това е идеално за полусцениране („Момчета, дръжте се за ръцете, ходете по сърфа до тази длан, чатете за всичко по пътя, ще щракна върху следващото“) или за пълноценна игра („Ще се облегна тук, толкова се облегна, брадичката е малко по-висока, милиметър преди целувката, замръзваме и не дишаме три секунди ”).

С удоволствие давам съвети относно позирането и т.н. – ако клиентите питат.

Почти никога по някаква причина няма да се намесвам в най-тържествените, вълнуващи, уникални събития на сватбата (Той, застанал на сватбената арка, я вижда за първи път този ден); от друга страна, ако искате, мога да споделя предварително някои наблюдения, например: „когато поставите пръстена на пръста си, след това го правете бавно.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Той е не само приятен и докосвателен, но и ще ми позволи да избера най-добрия ъгъл, за да не смущавам никого“ , Затова считам за оптимално, когато 90% от общуването на фотографа с клиентите се осъществява предварително, преди сватбата. Лично или поне чрез съобщения / видео разговори.

Надявам се този пост да е бил полезен. Моля, свържете се се с нас по всякакви въпроси по темата.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *