fbpx

Създавайте фотокниги

Създавайте фотокниги

Фотокнигата е печатен продукт. Тези фотокниги, които предлагам на клиентите си, имат малко общо с обичайните албуми, в които са вградени предварително отпечатани фотографии. Вместо това тя изглежда като истинска книга с твърди корици, различаваща се от тази с много дебели, твърди страници (дебелина до 1 мм). Снимките се прилагат към тези страници по фотохимичен начин.

фотокниги
Фотокниги източник на снимка: https://www.expertreviews.co.uk/

При правилно съхранение подобни фотокниги и цветът на фотографиите в тях могат да бъдат добре запазени поне 100 години. Има и печатане на фотокниги – те струват с порядък по-евтино, листовете в тях са направени от дебела хартия с покритие, а изображенията се отпечатват върху тях по метода на четирицветен печат.

Тъй като с този метод на печат на снимки обхватът на цветовата гама е много по-малък, не бива да отпечатвате бунт от цветове в тях, според мен те са чудесен метод за отпечатване на тонирани или черно-бели изображения.

Направете най-правилният избор за сватбен фотограф.

Търсите фотокниги за подарък

Вярно е, че в този случай трябва да знаете как правилно да подготвите снимките за печат и да не получите само 100 нюанса черно, което е техническа повреда, отново според мен. Воденето на такава книга е по-трудно, но те са не по-малко прекрасни.

Като цяло цветовата гама е обширна тема и можете да загубите прилична част от нея, дори преди да подготвите снимката си за печат. Следователно, няма значение какъв тип печат ще изберете за вашата фото книга, важно е просто да направите всичко правилно и да използвате всички функции, без да плащате за нещо, което не може да бъде върнато.

Дизайнът на фотокниги

Дизайнът на фотокнига е простор за идеите на художника. По принцип поставянето на снимки на листове не е сложно нещо, но за да може една фото книга да осигури комфорт на възприятието на всеки зрител и по всяко време да повлияе на емоциите (говоря за художествена стойност), трябва да поставите снимки на неговите страници, спазвайки много правила …

Това изкуството се преподава в университетите. И дори не всеки, завършил университета, е в състояние съзнателно да подходи към тази творческа задача, защото опитът е абсолютно необходим. Все още има много нюанси, например две подходящи композиционно и вече правилно обработени фотографии трябва да се приведат в задължителната тонална кореспонденция и може да има повече такива снимки на едно разпространение.

Добри оформления на снимки

През последните години, дори в изтъкнати списания, рядко виждам добри оформления на снимки в рамките на едно разпространение. Ясно е защо – купът главен редактор – главният изпълнител – цветният коректор вече не работи сериозно поради спада на заплатите в тази област и, страхувам се, там не са останали готини професионалисти. Освен това у нас мотото „не е незаменим” все още звучи по-силно и по-често от всяко откриване или първенство.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Аз самият създавам дизайна на фотокнигите, приготвям тон, подходящ за всички снимки, създавам съответствието на размерите на формите в снимките, доверявайки се на инстинкта си, вкуса и натрупаните знания.

Автор: Кирил Кирилов

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *