fbpx

Сватбени кумове

Кумовете на сватбата

Кумовете на сватбата са най-почитаните гости, след родителите на булката и младоженеца. Това е не само приятно задължение, но и голяма отговорност. В края на краищата, често в начина, по който минава сватбата ви, последната роля се играе от кого сте избрали за кумове.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Ако подходите разумно към подбора на кумове, тези двама души могат да ви помогнат да направите празника незабравим, да ви помогнат да освободите някои от притесненията си и да ви позволят да се насладите напълно на този ден, а не да мислите за различни дреболии.

кумове
Кумове

Традицията за избор на кумове на сватба датира от древен Рим. Смятало се, че в този ден всички зли духове се стремят да навредят на младите, завиждащи на тяхното щастие и любов.

Следователно присъствието на млади момичета и момчета, облечени в костюми, подобни на сватбени рокли, е задължително, което според легендата може да обърка и да изплаши злите духове.

В съвременния свят кумове, разбира се, играят съвсем различна роля в сватбата.

Професионалният сватбен фотограф винаги е на мода!

Как да изберем кумове?

Често можете да чуете спорове кой може да бъде взет за кум/а и кой не.

Популярните знаци заявяват:

– Ако изберете вече разведени за кумове, тогава бракът ще бъде неуспешен.

– Ако кумове са съпруг и съпруга, то след това те ще се разведат.

– Ако кумове не са съпруг и съпруга, но все още са женени, тогава това също няма да донесе щастие на младите.

Но, както вие и аз разбирам, това са просто надушени страхове, които нямат действителен ефект върху това дали хората в един брак ще бъдат щастливи или не.

Освен това появата на последния знак може да се обясни логично: кумовете са до булката и младоженеца цялата сватба, а законните им сродна душа се чувстват малко изоставени и забравени по време на цялото сватбено тържество. Така те се опитват да изберат за ролята на кумовете хора, които са свободни.

Мнозина се плашат, когато им се предлага да станат кумове, защото не знаят какво точно ще се изисква от тях по време на празника.

Всичко е доста просто. Задачата на кума и кумата е да станат дясната ръка на младите хора и да позволят на новосъздаденото семейство да се наслади напълно на празника, който те организират толкова дълго. Кумовете трябва да поемат максимални организационни въпроси, преговори и технически въпроси.

Притесненията на булката и младоженеца – оттук започва всеки сватбен ден.

И тук присъствието на близък приятел или приятелка е много важно, с когото можете да споделите своите чувства, страхове, надежди. В крайна сметка, това е толкова дългоочакван и вълнуващ ден, пълен с благоговение и очакване на щастие.

Кумовете трябва да се грижат булката и младоженеца да не забравят документи, пръстени, всички необходими договори за транспорт, ресторант и т.н. В предсватбения прилив, събирания и пристигане на първите гости всичко това може просто да излети от главата на младите.

Кумовете също трябва да организират гостите при качване на лимузини и автобуси, да подготвят среща с венчелистчета / ориз / сладкиши / монети на изхода на деловодството и да помагат на всички гости да намерят местата си на сватбената маса.

Друг важен момент са поздравленията в ритуалната зала, когато всички гости бързат да пожелаят щастие на младо семейство и да подарят цветя. За да могат булката и младоженецът да получат порциите си прегръдки и ръкостискания, кумовете трябва да вдигат своевременно представените букети, освобождавайки ръцете на младите.

Сватбена фотосесия

Сватбена фотосесия  е един от ключовите моменти в деня на тържеството. Ако гостите пътуват с млади хора, те често се отегчават, само гледат как младоженците позират за снимка, а споделянето на снимки с роднини и приятели отнема само малка част от времето за снимане.

В случая кумвете са тези, които трябва да помогнат да забавляват гостите: отворете шампанско, направете малък пикник със закуски и поддържайте непринуден разговор.

Прочетете и статията за сватбен фотограф в Перник!

Настроение на Сватбата

И, разбира се, кумвете са тези хора, които задават настроението за празника и на които всички гости се подреждат. Затова е важно те искрено да се забавляват и да участват във всички конкурси и забавления, които ще бъдат по време на банкета, като по този начин дават пример на всички останали.

Не забравяйте, че да присъстват кумвете  на сватбата, не е само древна традиция, но и безценна помощ през деня на сватбата.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *