fbpx

Фотосесията на бременни жени

Фотосесията на бременни жени

Фотосесията на бременни жени  или както я наричат ​​още  фотосесия в очакване на бебе  е нова модна посока във фотографията, която набира все по-голяма популярност.

Момичето, което се готви да стане майка, е красиво и този път, може би, като никой друг е подходящо за правене на красиви и емоционални снимки. Това е много важен момент от живота на жената и всяка бъдеща майка иска завинаги да остави в паметта си нежност, любов и уникална близост с детето си.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Снимките на бременността могат да бъдат отличени като специален вид изкуство. Акцентът върху красотата на женското тяло, но без намек за вулгарност е тънкост, с която само професионален фотограф може да се справи.

Истинската слава на тази тенденция във фотографията бе донесена от фотосесията на Деми Мур, която се появи през 1991 година.

Фотосесията на бременни жени
Фотосесията на бременни жени, Demi Moore

Гола снимка на Деми през седмия й месец на бременността се появи на корицата на списание Vanity Fair и взриви света на фотоиндустрията. Автор на скандалните снимки беше легендарната Ани Лейбовиц.

Списанието се продаваше в специален плик за опаковка, покриващ тялото на звездата и оставяйки само отворени очи. 100 милиона продадени копия направиха корицата на броя най-успешната в историята на списанието.

Професионалният сватбен фотограф винаги е на мода!

След смелата звезда целият Холивуд, а след това и останалият свят започнаха да се стремят да уловят очакването на бебето на снимката.

Кога и къде е по-добре да се снимате бременна?

Най-доброто време за  фотосесия  е 6-8 месеца от бременността. Това е времето, когато коремът придобива най-атрактивната форма, но все още остава известно време преди раждането и мама не е толкова твърда по време на снимките, както през последния месец.

Фотосесията „Очакване на бебе“

Основната особеност на  фотосесията „Очакване на бебе“  е, че бъдещата майка се уморява много по време на снимките. Затова е важно внимателно да разгледаме концепцията и сценария на  фотосесията .

Позите трябва да са възможно най-прости. Добре е, ако в зоната за снимане има фотьойл или диван – бременните жени са доста трудни да направят цялата снимка, докато стоят, а такива прости и удобни елементи приятно ще разнообразят снимането.

Сега има много фотостудия, специално проектирана за снимане на семейството. Те имат уютна атмосфера, комфортни условия, много аксесоари и красива природа.

Изолация на фотостудиото

Безспорното предимство на студиото е неговата изолация. За разлика от други възможни места за снимане, във фотостудио вие сте оставени лице в лице с фотограф, без да смущавате любопитни очи, които биха могли да попречат на бъдеща мама да се отвори напълно и емоционално да се отпусне пред камерата.

Парк или площад

Друго класическо място за фотосесия за бременни е парк или площад. В нашия град има много от тях и всеки е добър по свой начин.

Фотосесия на открито ще ви помогне да се съсредоточите върху времето на годината, предхождаща раждането на бебето, ще добави ярки цветове, обем и перспектива към рамката.

Друго добро място е малко красиво кафене. Атрактивна обстановка, добри гледки, горещ чай и сладкиши ще създадат неповторима атмосфера на комфорт и очакване на самото Чудо.

Но не си мислете, че изборът на места е ограничен само от тези опции! Фотосесия  може да бъде организирана навсякъде: може да бъде разходка из града, пикник на залива, пясъчни ями, търговски центрове … изборът е неограничен.

Какво да облека за бременна фотосесия?

Това е най-често задаваният въпрос. Отговорът е много прост: основният критерий за избор е удобството. Бъдещата мама трябва да е удобна, дрехите не трябва да дърпат, разтриват или ограничават движението, защото фотосесията на бременни жени   продължава от час или повече.

Ако не сте сигурни какво да облечете за правене на снимки, съберете няколко варианта за дрехи, от ежедневни до празнични, така че фотографът да ви помогне да изберете най-подходящия вариант.

Ако е възможно, изхвърлете дрехи с геометрични шарки, ярки щампи и надписи, които ще отвлекат вниманието от основния сюжет на снимката.

Най-изгодно ще бъдат леки, безтегловност, полупрозрачни материи, както и дрехи, плътно прилепнали фигура и подчертаващи корема.

Местоположението за снимане на фотосесията на бременни жени

Опитайте се да изберете гардероб, който съответства на цвета с местоположението за снимане.

Не вземайте обувки на висок ток. За бременните жени носенето на фиби за коса е не само неудобно, но и вредно! Но ако наистина искате да направите няколко кадъра в елегантни обувки, заснемете ги за снимане, но се опитайте да позирате в тях, докато седите.

Не забравяйте да вземете няколко аксесоари със себе си. Това могат да бъдат детски играчки, балони, буйки, плъзгачи, манекени и т.н.

Още няколко съвета за фотосесията на бременни жени

Не забравяйте да обсъдите с фотографа, преди да заснемете какво точно очаквате от снимката, какви фотографии харесвате, какво настроение трябва да има фотосесията  – нежна и романтична или, обратно, забавна и енергична.

Обадете се на професионален стилист – перфектният грим и красивата прическа ще ви помогнат да се отпуснете още повече по време на фотосесия и не се съмнявайте, че изглеждате страхотно.

Ако е възможно, тогава нека  и двамата бъдещи родители да присъстват на  фотосесията . Това ще даде на фото историята пълнота и завършеност.

Прочетете и статията за сватбен фотограф в Перник!

Фотосесията  ще бъде много по-удобна и по-лесна, ако момичето ще почувства подкрепата на любим човек. И вашето бебе, когато порасне, ще може да види с каква нежност и любов са били изпълнени майка му и баща му, когато с нетърпение очакват появата му.

Фотосесията за бременност  ще се превърне в истинска украса на фото архива на вашето семейство, така че не пропускайте възможността да заснемете този специален период от живота си!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *