fbpx

Грешки при подготовката за сватба. Част 2

Най-често допусканите грешки при подготовката за сватба.

В първата част на статията научихте за петте най-често срещани грешки при  подготовка на сватба . В тази част можете да прочетете за още пет погрешни схващания, които могат значително да засенчат вашия най-щастлив и очакван ден.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Сватба грешка номер шест. Бяхте на сватбата – обадете се на вашите.

Една от често срещаните сватбени заблуди – задължението да поканите на своя празник онези познати, на чиито сватби сте присъствали. Един вид обмен на сватбени покани. Поканата за  сватба  не е задължение, което дължите. Ден  сватба  – само вашата компания и вие трябва да го споделя само с тези хора, които наистина искат да видят.

Сватба грешка номер седем при подготовката за сватба. Ще отслабна.

Много булки купуват любимата си сватбена рокля, независимо от нейния размер. Само помислете, не се сближавайте малко! Струва им се, че има още много време напред – два цели месеца – и ако отидете на диета и започнете да спортувате веднага, то за сватбата роклята ще е в точното време.

Но този подход се оправдава напълно. Няма гаранция, че наистина можете да отслабнете до заветната дата и, ако се получи, не е факт, че роклята ще седи както трябва.

Грешки при подготовката за сватба

Едно е сигурно: изтощителните тренировки и постоянното чувство на глад ще развалят настроението ви и тези около вас, ще ви изтощят психически и физически и ще оставят спомени от периода на подготовката за сватбата като най-страшния период от живота ви.

Сватба грешка номер осем. DJ избира музиката.

Почти всяка  сватба  има човек, отговорен за музикалното подреждане на вечерта. Но не бива безусловно да разчитате на неговия вкус, защото той може да има съвсем различна представа за това каква е добрата музика от твоята.

Не забравяйте да обсъдите плейлиста с DJ, уточнете коя музика е за предпочитане на вашата  сватба и коя категорично не трябва да звучи. Обърнете специално внимание на музиката, избрана за такъв важен момент като първия танц на младите.

За всеки случай, независимо му предоставете избраната за първия танц песен, защото няма гаранция, че тя е в библиотеката му.

Грешки при подготовката за сватба
Грешки при подготовката за сватба

Сватба грешка номер девет. Празникът трябва да бъде изобилен.

Менюто е една от основните елементи на разходите за сватбения бюджет. Както показва практиката, гостите на сватба предпочитат не толкова да ядат обилно, колкото да се забавляват и да си общуват. Следователно, обилен обяд с две горещи и огромна многостепенна торта е напълно безполезен.

Прочетете и статията за сватбен фотограф в Перник!

Но не отивайте в другата крайност: със скромно меню има шанс полугладните гости да се напият бързо и  сватбата  да премине напълно различно от вашия сценарий.

Източник: Photography by Craig Mitchelldyer

Сватба грешка номер десет. Кредитна сватба е чудесна идея.

Решихте ли за вашия  сватбен бюджет ?, Тогава разбраха колко ще ви струват желаните специалисти, банкетна зала, коли под наем и други елементи на празника. След като коригирахте първоначалната сума, започнахте активна подготовка и сега се ужасявате да видите как разходите започват бързо да излизат извън предвидената рамка.

Грешки при подготовката за сватба- липса на пари?

На този етап мнозина веднага тичат към банката, заемат липсващата сума. Може би, вместо да плащате за един единствен ден (макар и толкова важен) за следващите няколко месеца, или дори години, си струва да спрете и да помислите как да намалите бюджета?

Обадете се отново на всички гости. Като правило се оказва, че някои от тях няма да могат да дойдат и можете спокойно да ги изтриете от изчисляването на цената на банкета. Прегледайте маршрута си за меден месец, за да намалите разходите за наемане на автомобила си.

Професионалният сватбен фотограф винаги е на мода!

Разберете дали има аналози на цветовете, Сватбата  е на първо място атмосферата и онези емоции, които ще изпитате вие ​​и вашите гости, а не фактът, че столовете ви са украсени със свежи цветя или сатенени панделки.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *