fbpx

Как да организираме сватба за 6 месеца?

Организиране на нашата сватба

Много организатори на сватби смятат, че 6 месеца е най-доброто време да започнете организиране на сватбено тържество и в резултат на това търсенето на изпълнители. Прочетете за това как да организираме сватба за 6 месеца в нашата статия!

Как да организираме сватба за 6 месеца?
Как да организираме сватба за 6 месеца?

Как да организираме сватба?

Оптималният срок според много организатори на сватби е 6 месеца, за да може процеса да протече плавно, етапно и стратегически добре организирано без много излишни емоции и нерви.

Ние от Фотографите на България вярваме, че сватбата може да бъде организирана за почти всеки период от време, всичко зависи единствено от мащаба на събитието, времето и способността да се организира , ако двойката реши да уреди всичко сами. Какво трябва да знаем при среща с изпълнителите на сватбата?

Ако булката и младоженеца решат да се обърнат към професионалисти, тогава всичко зависи от опита и уменията на организатора на сватбата. Истински професионалист ще може да организира тържество почти по всяко време, но все пак има оптимално време за подготовка за сватбата, когато всичко е решено с темпо, удобно за всички: без бързане, нерви и страхове, че всичко ще се обърка.

Прочетете за това как да организирате сватба след 5 месеца в нашата статия!

Основните опорни стъпки са следните:

Организатор, дата и място
Изпълнителите
Последни приготовления
Важни съвети
Меден месец

Избор на сватбен видеооператор: пълно ръководство

Стъпка 1. Организатор, дата и място

Практиката показва, че ако една двойка организира всичко сама, тогава най-често нищо не остава от усещането за празник. Постоянните мисли за това дали всички са пристигнали, дали всичко върви както трябва, обаждания от много различни хора и всякакви наслагвания, които винаги се случват, изтощават всеки човек.

Ето защо организаторът на сватбата не е каприз, а необходим специалист, който ще ви позволи да се насладите на сватбата на 100%. Най-доброто време за стартиране на организацията на вашата сватба е 6 месеца преди събитието: „ Първата стъпка – е изборът на организатор на сватбата.

Струва си да започнете селекцията шест месеца преди очакваната дата. Изключително рядко е младите двойки да се ограничат до среща с един организатор или сватбена агенция. Най-често те определят собствения си ТОП списък, назначават срещи, мислят, избират.

И както знаете, това отнема време. “ Как да изберем организатор на сватба? Съвети и трикове!

Вижте статията и за професионален сватбен фотограф!

Подаване на заявление в общината за дата на подписването!

Втората и най-важна стъпка е подаване на заявление в общината за избор на дата на подписване встъпването в брак . Молбата за брак се подава 1 месец преди деня на предложения брак , бъдещите съпрузи прилагат сканиране на паспортите си към заявлението.

Можете да подадете съвместно заявление по електронен път на портала за държавни услуги, ако такава услуга се предоставя във вашия регион, или да попълните формуляр за кандидатстване на хартия, който можете да изтеглите в портала и лично да го подадете в общината.

Мястото на вашата сватба

Добрите места се резервират предварително, няколко месеца преди събитието. Ето защо, след като сте решили датата на сватбата и сте избрали организатора, струва си да се погрижите за мястото, където ще се проведе сватбата.

Оптималният период на резервация е 5-6 месеца преди тържеството. Колкото по-малко време сте останали, толкова по-малка е вероятността да направите широк избор.

Един от първите въпроси, които булката и младоженецът ще трябва да решат при подготовката за сватбата, е мястото за тържеството. Ще бъде ли град или крайградски район? Има няколко очевидни критерия за избор за всяка опция. Градските сайтове, хотели, ресторанти са уместни в студения, дъждовен сезон.

Фотосесия на най-красивите места на града

Ако повечето от гостите идват от други градове и страни, тогава в този случай можете да предложите екскурзионна програма или фотосесия според най-красивите места на града. Ресторант в центъра на града е подходящ, когато не е необходимо да се прави регистрация на място, защото най-често местата в града нямат красиво и интересно място за церемония.

Освен това изборът на места за сватби в града е многократно по-широк и по-интересен от посоката в крайградските райони. “ По този начин трите въпроса, които трябва да бъдат решени шест месеца преди сватбата, са да решат датата, организатора и мястото на провеждане. Какво да направите, ако трябва да промените датата или мястото на сватбата: експертно мнение!

Стъпка 2. Изпълнителите

Според нас изпълнители на вашата сватба или хората които активно вземат участие за всяко направление трябва да започнете да ги избирате поне: 4 месеца преди сватбата можете да пристъпите към детайлите – изберете водещ, фотограф, видеограф, ди джей, стилист, гримьор, маникюрист и ако до този момент няма сватбена рокля, можете също да започнете да купувате тоалет, 4 месеца преди сватбата . КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ФОТОГРАФ?

По отношение на избора на водещ на сватбата, трябва да се отбележи, че е препоръчително да се провеждат срещи с кандидати предварително и лично, както и да се запознаете с ценовата политика и да разпределите подходящия бюджет.

Прочетете също и Цена за сватбена фотография. Какво се включва?

Лично отношение

В момента сватбеният пазар е много претъпкан, това се отнася и за предложения за събития. Трябва да разберете, че във всеки град има утвърдена ценова политика, която помага да се ориентирате малко в качеството на услугите. Добрият водещ, с голям опит и харизма, не може да струва като начинаещ.

За това има срещи лице в лице / на живо. Именно върху тях човек може да оцени как се държи водещият и като цяло неговия подход към събитията. Нашият съвет е да се срещнете с не повече от трима кандидати. В противен случай в главата ви ще има един тон информация, което значително ще усложни избора ви.

Също така, трябва да бъдете много внимателни към публикуваното водещо съдържание и като цяло как се позиционира. Чувството за хумор, независимо дали е или не, същото се отнася и за чувството за такт.

Грешки при подготовка за сватба – Част 1

Стъпка 3. Заключителни подготовки

Последните няколко седмици преди сватбата ще се състоят само от приятни караници- Окончателна подготовка, пробни изображения/снимки, дегустация на менюто и окончателните му корекции, обсъждане на готовия сценарий, подготовка на времето на сватбения ден, репетиция на танца.

По този начин, вашият месец преди сватбата ще бъде изпълнен с приятни задължения и вие ще подходите в деня на тържеството си в чудесно настроение. “ Да, последният месец преди сватбата може произволно да се нарече „одобрение“. Тъй като по това време ,всички окончателни оценки са одобрени, списъкът на гостите се прехвърля на отговорника, след като окончателната програма е одобрена.

В същото време трябва да направите следните неща: 1.Закупуване на алкохол; 2. пробвате сватбената рокля, ако е необходимо; 4. поръчайте букет; 5. направете подробен план за деня на сватбата; 6. измислете и обсъдете с фотографа място за сватбена фотография; 7. Поръчате торта. и т.н.

Стъпка 4. Важни съвети, как да организираме сватба

Последните две седмици преди сватбата не трябва да са за вас най-стресиращият период на организация, а финалната линия, когато всичко вече работи самостоятелно и трябва само да се отпуснете и да се приготвите .

Не забравяйте за козметичните процедури , ако е необходимо – рязането или боядисването на косата не трябва да бъде експеримент в навечерието на сватбата, така че направете това поне седмица преди празника.

В същото време започнете да носите обувки, това се отнася и за младоженеца, провеждайте репетиции на церемонията и сватбения танц, както и да разпространявате задължения между приятели или роднини, ако не сте се свързали с агенцията.

5 начина да изглеждате страхотно в деня на сватбата си

Предоставете на своите асистенти цялата необходима документация: списъци с гости, менюта, списък на изпълнители с контакти. Не забравяйте, че най -важното преди сватбата е почивката .

Ето защо, опитайте се да заспите добре и сутрин си пригответе обилна закуска, защото предстоящият ден е натоварен и емоционален, ще ви трябва сили. Ако заминавате на медения си месец веднага след сватбата, тогава опаковайте куфара си за заминаване и не забравяйте паспорта си.

Стъпка 5. Меден месец

„ Помислете предварително за посоката, за страната, както и за сезона. Ще бъде доста неприятно, ако пристигнете на Малдивите и трябва да прекарате всички дни в стаята поради дъждовния сезон “ Решете какво точно искате: „Ако мечтаете за красива церемония в океана и тиха романтична ваканция, тогава при тези условия трябва да обмислите страни като: Куба, Малдивите, Доминиканската република, Сейшелите, Мавриций.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Но ако сте по-привлечени от красиви замъци, вили, живописни градини и харесвате дейности на открито, тогава в този случай е по-добре да изберете една от европейските страни. “ Преди това резервацията е идеална възможност за двойки, които искат не само да спестят на пътуването си на меден месец, но и да обмислят подробно всички нюанси и да изградят маршрут. 5 съвета, които да спестите на медения си месец!

Как да изглеждате страхотно във вашият сватбен ден?

Надяваме се нашата статия, Как да организираме сватба? Ви е харесала и е била полезна. Последвайте ни във Фейсбук и се свържете с нас по е-мейл или по телефона 0899 857500

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *