fbpx

Как да организираме сватба ни сами и евтино: 5 стъпки?

Как да организираме сватба?

В статиията ще разгледаме основните компоненти и ще дадем насоки как да организираме сватба ни сами. Напълно възможно е да организирате сватба без агенция, а ако искате да опитате сами, нашите организатори дават някои практически съвети. Правилният подход ще ви спести пари!

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Как да организираме сватба самостоятелно, която ще зарадва и вашите гости, и в същото време да не платите твърде висока цена? Този въпрос тревожи много двойки, които ще завържат възела. Откъде да започнете и на какво да обърнете специално внимание?

На тези и други въпроси отговарят нашите експерти.

Вижте статията и за професионален сватбен фотограф!

План за действие
Честота и време на тържество
Бюджет и избор на екип
Какво не може да се спаси
Полезни съвети

Как да организираме сватба?
Как да организираме сватба?

План за действие

Преди да организираме сватбата ни, трябва да обмислите подробно плана си за действие, защото необмислените решения са изпълнени не само с разочаровани нерви, но и с допълнителни разходи.

Наш организатор на сватби съветва на първо място да се състави контролен списък . Преди да го компилирате, не предприемайте никакви действия, защото всеки процес се състои от последователни стъпки, пренаредете една или две и картината ще започне да се разпада.

Прочетете и Грешки при подготовка за сватба – Част 1

и Грешки при подготовката за сватба. Част 2

„Първо, бих ви посъветвал да съставите контролен списък . Защото много хора започват например да изпращат покани, без да одобряват концепцията с декоратора. Но можете да регистрирате палитра, допълнителна информация за сватбата и т.н.

Сватбената торта

И един ден момчетата просто забравиха да включат сватбената торта „в бюджета с разходи, а за 60 души това е доста прилична сума.“ Както можете да видите, ако в първия случай младоженците са били изправени пред допълнителни въпроси от гостите, които биха могли да бъдат избегнати, то във втория, те са имали много реални финансови щети.

„Въз основа на контролния списък можете да разгледате вашата сватба отвън (което понякога е много трудно за булката), да я представите като единен проект, да разберете какво да направите за какво. За организатора картината се развива сама, въпросът е и в опит “.

Google диск за вашата сватбена орфанизация

„Въз основа на контролния списък се прави оценка: по-добре е да стартирате в Google диск, дайте линк на младоженеца и всички участващи, така че винаги да можете да правите корекции заедно. След като направихме обща оценка, можем да разберем, че една и съща бюджетна сума може да бъде разпределена по различни начини. Освен това в бюджета трябва да поставите акцент , което е важно за вас, за вашата двойка. “

Какво да изберете на вашата сватба? Грешни отговори няма, всичко е много индивидуално. Помислете, какъв е „трикът“ на вашата двойка? Понякога отговорът е на повърхността, друг път не, но определено е! Как тази сватба ще се различава от стотици други? Фактът, че тя е ваша, така че подчертайте това, в тенденцията – индивидуалност .

Честота и време на тържество

Един от основните принципи за оптимизиране на бюджета , както и улесняване на организационния процес, е, разбира се, намаляване на списъка с гости. Помислете кого наистина искате да видите на сватбата, зачеркнете всички, които сте „задължени“ да се обадите, защото така казват родителите или роднините.

Днес камерните сватби стават все по-популярни и защото семейната атмосфера и топлината на човешките отношения се превръщат в една от водещите сватбени тенденции. Намирайки се във вечен информационен шум, все повече двойки предпочитат емоционален комфорт в такъв важен ден като сватба.

По-рано, по-добре, как да организираме сватба?

И така, на първо място: колкото по-рано започнете да се подготвяте, толкова по-добре . Дори и с организатора, качествената подготовка на малко събитие отнема 4 месеца или повече. „Ако имате възможност да наемете координатор на събитията, по-добре да не го пропускате, тъй като това ще улесни значително живота на вас и вашите гости през целия ден.“

Говорейки за гости. Опитайте се да разберете какви гости ще бъдат на тържеството и в зависимост от това изберете водещ или просто DJ. Понякога гостите са толкова познати помежду си, че нуждата от водещ изчезва от само себе си, а понякога, напротив, се нуждаете от някакъв човек, който прави всички луди. Трудно е да надценявате ролята на домакина, затова изберете професионалист !

Подписването в ритуалната зала и празненството

Разделете и … улеснете живота на всички – да перифразирате известни думи, добавете още два съвета, които ще ви помогнат да организирате сватба, която всички с радост ще запомнят. Първо разделете на две части с известна пауза подписването в ритуалната зала и празненството.

„Така сватбата ще бъде по-удобна и запомняща се и няма да има зареждане във времето , което значително ще улесни независимата организация.“ Второ, ако е възможно, разделете зоните на обекта, така че тези, които са уморени, да имат възможност да се измъкнат от шума на уединено място и обратно.

Как да оптимизираме времето и да организираме сватба?

Най-често независимите булки правят грешки именно при съставяне на времето„Не планирайте ранно ставане, сватбеният ден е много натоварен и активен. Ако службата по регистрация и банкетът са планирани в един и същи ден и искате гостите да присъстват в деловодството, тогава изберете удобно време, час или два преди банкета , като вземете предвид пътя.

Работете по транспортната логистика, като вземете предвид задръстванията, в които можете да попаднете както вие, така и гостите, отнася се за големите градове, сватба в София, Варна, Пловдив. За много двойки идеалният график е: събиране, церемония на място и банкет на едно място , без суетене и ненужни движения, обърнете внимание на това, организацията също ще бъде опростена. “

Бюджет и избор на екип

Разбира се, един от основните въпроси, който тревожи всички двойки, е как да не се преплати? В това винаги ще ви помогне опитен организатор , който не само знае как да състави светлината, да разпредели бюджета и да го оптимизира, но и може да посъветва наистина надеждни специалисти, което ще гарантира резултата, а те от своя страна ще предлагат услуги на напълно различни цени.

Въпреки това, ако все пак продължите самостоятелното си пътуване до идеална сватба, организаторът на сватбата съветва да се определят приоритети , тоест да се подчертае основното „Искам” при съставяне на бюджета .

„В никакъв случай не го правете сами! Това е първият път, когато се строи къща – тя ще бъде съборена. Ако бюджетът е само за церемония по излизане, тогава го направете сами.

По-конкретни детайли

На следващо място е време да преминем към по-конкретни детайли. Фотографът Кирил Кирилов отбелязва: „Трябва да започнем от някъде. Да бъде дата, място,рокля, фотограф, ресторант. Нещо, което е изключително по дух.

Много по-лесно е да започнеш от нещо конкретно, отколкото от нулата. По веригата можете да намерите изпълнители. Уговорете среща с любимите си фотографи. Той е напълно безплатен и много полезен. В допълнение към факта, че в разговора става ясно дали този или онзи професионалист е подходящ за вас, ще получите информация как да планирате сватбения си ден, какво да търсите, за да спестите време за пътуване, контакти на гримьори, дизайнери, видеографи, места за сватби и така нататък. . ”

Изборът на мястото за вашата сватба

Изборът на мястото на провеждане и сватбеният екип са най-важните етапи в подготовката. Съветваме Ви: „Направете кратък списък на всички сайтове, ресторанти и списък с въпроси към тях. Срещайте се лично с представители.

На следващо място, изборът на екип. Рецензии и портфолио – първият етап на подбор. Втората е лична среща. Третият е договор , той трябва да е задължителен. Не рискувайте да останете в деня на тържеството без специалист, както са вярвали на думата. “ Съветваме ви да помислите кой ще може да ви помогне от близките ви. Кой ще контролира изпълнителите/екипа и ще разрешава форсмажорни ситуации. Пригответе предварително пликове за плащане.

От какво да спестите за вашата сватба

Направихте бюджет и започнахте да избирате специалистите, които ще създадат вашият прекрасен празник. Може би в един момент ще бъдете посетени от самата мисъл: „От къде да спестя пари?“ Подобни мисли са съвсем нормални, но има и такива специалисти, на които не можете да спестите в никакъв случай, защото това просто ще ви развали целия празник и спомени за него.

Предполагате кой е на първо място?

Говорим за фотограф и видеограф. Фотографът е ключова фигура в създаването на вашите спомени за празника, защото снимките ще останат с вас цял живот. Искате ли да прегледате лошите снимки? Същото се отнася и за видеографа – ако решите, че искате да направите сватбен филм, тогава изберете този, който ще го направи стилен, висококачествен и най-важното атмосферен.

Вторият специалист в нашия списък е гримьор . Да, да се гримирате или да попитате приятелка не е най-добрата идея, защото е малко вероятно гримът и прическата ви да издържат на целия сватбен ден.

Вашият образ обаче ще бъде тестван не само от вятъра и други метеорологични явления, но и от целувки, прегръдки и сълзи. Не забравяйте, че всички недостатъци на грима и прическите ще останат на снимката и видеото. Не пестете от емоциите и спомените си!

Домакинът/организаторът е третият герой от нашия списък. Както писахме по-горе, ако искате да поканите организатор на сватбата, тогава това трябва да е само професионалист!

Тортата

За съжаление тортата от вашата снимка не винаги съответства на това, което получавате. Следователно изборът на сладкарски готвач е също толкова важен, колкото и добрият стилист .

Силно препоръчваме да използвате услугите на професионалисти. Който има вкус и външен вид в перфектна хармония. Обърнете специално внимание на обсъждането на доставката на тортата до мястото на тържеството.

В идеалния случай транспортирането на тортата трябва да е бързо и в хладилник, Веднъж спасихме торта, която не можеше да преживее горещ ден и се разклати по пътя. Всичко се оказа успешно, но е по-добре да се предвидят такива моменти предварително. “

Вярваме, че сме били полезни със статията,Как да организираме сватба?

Последвайте ни във Фейсбук и се свържете с нас по е-мейл или по телефона 0899 857500, за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *